in

Focar de COVID-19 într-un parc de rulote din Shropshire. Localnicii se tem că numărul cazurilor va continua să crească

Un focar de COVID-19 a fost depistat într-un parc de rulote din Shropshire, unde 21 de rezidenți au fost diagnosticați cu virusul mortal.

41 de persoane testate au fost testate în parcul care se află în orașul Craven Arms.

Consiliul local se teme că numărul de cazuri de coronavirus va continua să crească, înainte ca măsurile de control să intre în vigoare.

Oficialii spun însă că riscul pentru populație este „scăzut” atât timp cât oamenii respectă regulile de stopare a răspândirii coronavirusului, care includ distanțarea fizică și spălarea periodică a mâinilor.

Anglia: Cresc cazurile de coronavirus. 2.800 de persoane infectate pe zi. Îngrijorare în 63 de zone

Craven Arms este un oraș de 3.000 de oameni, iar în zonă există mai multe campinguri care oferă locuri pentru rulote și corturi.

Testarea a început săptămâna trecută, după ce trei cazuri pozitive au fost confirmate la 24 iulie.

Celor care au avut rezultate pozitive li s-a spus să se izoleze cel puțin șapte zile în rulotele lor, fără a ieși în aer liber.

În prezent nu este clar dacă persoanele pozitive prezintă simptome, scrie Daily Mail.

Rachel Robinson, directorul de sănătate publică al Consiliului Shropshire, a declarat că aceste cazuri sunt legate de un focar în localitatea Welshpool, aflată la doar 40 km.

Cei 21 de oameni testați pozitiv pentru coronavirus au fost rugați să se auto-izoleze cel puțin șapte zile de la momentul la care au început să prezinte simptome sau de când au primit rezultatele testului.

Un centru de testare a fost înființat în parcul de afaceri Craven Arms, din apropiere, astfel încât oricine din oraș să poată face testul. Toată lumea care locuiește în camping a fost testată.

Centrul va fi deschis pentru următoarele două săptămâni între 10.30 și 15.30, iar cei care locuiesc în apropiere pot rezerva un test online, prin NHS sau sunând la 119.

Datele Oficiului pentru Statistică Națională bazate pe testarea populației arată că infecțiile zilnice au crescut de la 1.700, la 2.80, în șapte zile, la un total actual de 22.400 de cazuri noi pe săptămână.

„Înspăimântător”: Încă 15 români infectați în Germania, focar la o fermă din Garching an der Alz, în Bavaria
Guvernul spaniol, nemulțumit de reimpunerea carantinei de către Marea Britanie: „Spania este o țară sigură”

români eliberaţi din puşcării

700 de români acuzați de omor, viol sau tâlhărie au fost eliberaţi din puşcării. Trei au scăpat de condamnările pe viață