in

Focar de E. coli în Marea Britanie, o persoană a murit

Focar de E. coli în Marea Britanie. S-a înregistrat un caz de deces asociat unei epidemii de E. coli, a anunţat joi Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA), numărul total al cazurilor confirmate crescând la 275, transmite Reuters. UKHSA a declarat că a identificat două persoane în Anglia, ambele cu afecţiuni medicale subiacente, care au murit luna trecută în termen de 28 de zile de la infectarea cu tulpina E. coli producătoare de toxină Shiga (STEC). Unul dintre aceste decese a fost probabil legat de infecţia cu STEC, a precizat UKHSA pe baza informaţiilor disponibile de la medici.
>>> Haos în principalele aeroporturi din Marea Britanie: turiști disperați, pierderi masive de bagaje. „O rușine națională”

Focar de E. coli în Marea Britanie

UKHSA a semnalat pentru prima dată o creştere a numărului de cazuri de STEC la 6 iunie, iar toate cazurile confirmate până în prezent au prezentat simptome care au debutat înainte de 4 iunie. Simptomele includ diaree severă şi uneori sângeroasă, crampe stomacale, vărsături şi febră. “Deşi ratele de raportare a cazurilor sunt în scădere, ne aşteptăm să avem mai multe cazuri asociate cu această epidemie pe măsură ce ne vor fi trimise mai multe probe de la laboratoarele NHS şi se va efectua secvenţierea întregului genom”, a declarat Amy Douglas, director UKHSA Incident, citată într-un comunicat.

Mai mulţi producători de sandvişuri au retras sau au rechemat unele dintre produsele din oferta lor ca măsură de precauţie, după ce Agenţia pentru Standardele Alimentare a redus sursa probabilă a focarului la un tip de salată, notează Reuters.

În fiecare an, sunt raportate câteva sute de cazuri

În Marea Britanie, infecțiile cu Escherichia coli (E. coli) nu sunt neobișnuite, însă focarele mari sunt rare. În fiecare an, sunt raportate câteva sute de cazuri de infecție cu E. coli, cu rate mai mari în lunile de vară, când temperaturile ridicate pot favoriza dezvoltarea bacteriei. Majoritatea cazurilor sunt sporadice și legate de consumul de alimente contaminate sau de contactul cu animale purtătoare.

In 2019, au fost raportate 796 de cazuri de infecție cu E. coli în Anglia, potrivit Public Health England. Infecțiile pot varia de la simptome ușoare la severe, iar unele tulpini, cum ar fi STEC, pot duce la complicații grave precum sindromul hemolitic uremic (SHU), care afectează rinichii și poate fi fatal, în special pentru copii și persoanele în vârstă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Pasagerii Ryanair, TUI, Jet2 și EasyJet ar putea fi amendați pentru că au cumpărat sandvișuri înainte de zbor

Enayati Home

Descoperă căminul pentru seniori Enayati Home – un „altfel” de ACASĂ