in

Foștii consilieri prezidențiali se întorc la Cotroceni. Traian Băsescu a semnat, marți, deciziile

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile prin care şi-a repus în funcţii consilierii din cadrul Preşedinţiei, Dorel Onaca fiind numit consilier de stat la Cancelaria Preşedintelui, potrivit unui comunicat oficial. De asemenea, vor reveni la Palatul Cotroceni consilieri prezidenţiali din vechea echipă a lui Băsescu, de dinainte de suspendare, potrivit Mediafax.

Astfel, în funcţiile de consilieri prezidenţiali au revenit, prin decretele semnate marţi de Traian Băsescu, cei din vechea echipă a şefului statului: Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Păunescu, Bogdan Mănoiu, Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu, Daniel Petru Funeriu, Bogdan Alexandru Drăgoi, Iulian Fota.În noua echipă de consilieri prezidenţiali nu se regăsesc însă Ştefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din funcţie de preşedintele Băsescu pe 5 iulie, precum şi Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice şi sociale de la Cotroceni şi care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurenţei.

De asemenea, Bogdan Oprea revine pe funcţia de consilier de stat la Departamentul Comunicare Publică şi purtător de cuvânt al preşedintelui.

Printre consilierii de stat pentru care Băsescu a semnat marţi decizii de numire în funcţii se numără, potrivit comunicatului menţionat, şi Dorel Constantin Onaca. Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, ceilalţi consilieri de stat numiţi marţi sunt: Delia Dinu la Compartimentul Protocol, Dinu Claudiu Constantin la Departamentul Constituţional Legislativ, Gabriel Cristian Pişcociu la Compartimentul Probleme Cetăţeneşti, Daniel Andrei Moldoveanu la Departamentul Securitate Naţională, Eugen Tomac la Cancelaria Preşedintelui, Cristian Gabriel Hriţuc la Departamentul Relaţii cu Autorităţiile Publice şi Societatea Civilă, Raluca Boboc, la Departamentul Analiză Politică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

TVR se restructurează. 980 de angajați vor fi concediați

Românii din străinătate au șanse reduse să adopte un copil din țară