in

Franța rupe legăturile și cu Marea Britanie, după conflictul cu SUA și Australia

Franța rupe legăturile și cu Marea Britanie, după conflictul cu SUA și Australia

Franța a anulat o întâlnire între ministrul Forțelor Armate Florence Parly și ministrul apărări din Marea Britanie, planificată pentru această săptămână, după ce Australia a renunțat la o comandă pentru submarine franceze în favoarea unui acord cu Washingtonul și Londra, au declarat două surse citate de Reuters.

Parly a luat personal decizia de a renunța la întâlnirea bilaterală cu secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, au spus sursele, potrivit News.ro.

Ministerul francez al Apărării nu a putut fi contactat imediat, iar Ministerul britanic al Apărării a refuzat să comenteze.

Sursele au confirmat o informație anterioare apărută în ziarul Guardian conform căruia întâlnirea a fost anulată.

Scandal între Marea Britanie și Franța din cauza imigranților care traversează Canalul Mânecii în bărci mici

Anularea contractului pentru submarine, în valoare de mai multe miliarde de dolari, încheiat în 2016, a declanșat o criză diplomatică, Parisul rechemându-și ambasadorii din Washington și Canberra.

Franța împinge UE spre o confruntare transatlantică

Franța susține că nu a fost consultată de aliații săi, în timp ce Australia declară că a arătat clar Parisului, de luni de zile, preocupările sale cu privire la contract.


Președintele francez Emmanuel Macron și președintele SUA Joe Biden vor vorbi telefonic în zilele următoare pentru a discuta despre această criză, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului francez.

SUA nu a mai făcut un asemenea gest de peste 50 de ani, când a transferat tehnologia Marii Britanii. Dincolo de orgoliul rănit şi pierderea virtuală a unui contract pentru submarine cu propulsive pe motorină, Franţa s-a arătat atât de nemulţumită încât a determinat şi o reacţie a Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, riscând să împingă UE spre o confruntare transatlantică, scrie Adevărul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.9]

viol Stratford

Șoc la Londra: Fată de 15 ani, târâtă de pe stradă și violată în spatele unei bănci

Baboi fura haine de la Sports Direct: „Le trimit copiilor în România”. Judecătorul l-a crezut