in

Furie pe rețelele de socializare. Ce a comentat extremistul Nigel Farage despre Emma Răducanu

Unul dintre cei care s-au repezit să o felicite pe jucătoarea de tenis cu origini românești, Emma Răducanu, a fost nimeni altul decât fostul lider al partidului extremist UKIP, Nigel Farage.

Însă laudele aduse de acesta tinerei sportive au stârnit o reacție negativă pe rețelele de socializare.

Nigel Farage a fost atacat pe rețelele de socializare, după ce a lăudat-o pe Emma ca „megastar global” noaptea trecută – la doar șapte ani după ce șoca un întreg continent sugerând că ar fi îngrijorat de faptul că niște români s-au mutat lângă el.

Ulterior, Farage a făcut un pas înapoi, comentând: „Marea majoritate a românilor care au venit în Marea Britanie doresc să-și îmbunătățească viața și ar fi vecini buni”.

Apoi, el și-a dat din nou în petic, afirmând că „în Londra a ajuns prea multă criminalitate din cauza bandelor românești”.

Emma, ​​care locuiește în Bromley și se identifică drept britanică, s-a născut în Canada, dintr-un tată român, Ian Răducanu, și o mamă chineză, Renee Răducanu.


După ce a Emma a câștigat turneul US Open, Nigel Farage a scris pe Twitter:

„S-a născut un megastar global. @EmmaRaducanu câștigând US Open este absolut incredibil”.

Imediat, Farage a fost numit „rușine națională” pe Twitter, mulți reamintindu-i cele declarate cu doar câțiva ani în urmă.

Prezentator britanic, despre Emma Răducanu: „Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”

În 2014, Farage a afirmat: „Am fost întrebat dacă aș fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar mutat lângă mine? Dacă aș locui la Londra, cred că aș fi. Orice persoană normală și corectă ar avea dreptul de a fi îngrijorată dacă un grup de români s-ar muta brusc în vecinătate”.

Reacții pe rețelele de socializare: „Ești o rușine națională”

Editorul executiv al ByLine Times, Peter Jukes, a repostat rapid comentariile lui Farage, comentând: „Nigel -‘ N-aș vrea să locuiesc alături de un român ’- Farage, o laută pe fiica unui imigrant român”.

Sam Bright, de la ByLine Times, l-a numit pe Farage o „rușine națională”, în timp ce altcineva a scris pe Twitter: „Orice persoană normală și corectă ar crede că speri că am uitat blestemul tău rasist împotriva românilor”.

Deputatul laburist pentru Tottenham, David Lammy, l-a acuzat pe Farage că a încercat să își facă imagine cu „succesul incredibil” al Emmei.

Lammy a scris pe Twitter: „@EmmaRaducanu este pe jumătate româncă. Povestea ei este una dintre nenumăratele povești care demonstrează imensa valoare pe care imigrația o aduce în Marea Britanie. Dar ai spus „nu aș vrea să trăiesc lângă un român”. Nu ai niciun drept de a-i lăuda succesul incredibil.”

Între timp, Dan Levene a scris: „În numele tuturor colegilor britanici de origine română, persoane despre care ați spus că nu doriți niciodată să locuiți alături de ele: tăceți din gură”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 10 In medie: 5]

Magazin românesc din Ilford, distrus de un autoturism scăpat de sub control

„Haideți să discutăm despre sănătate”. Eveniment IMPORTANT pentru românii din Londra

„Haideți să discutăm despre sănătate”. Eveniment IMPORTANT pentru românii din Londra