in

Germania face presiuni ca UE să interzică toți turiștii britanici, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu

Angela Merkel a trecut la fapte, azi, 28 iunie, în încercarea de a-i împiedica pe turiștii britanici să mai intre în UE, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Merkel, scrie Daily Mail, face presiuni pentru ca țările UE să desemneze Marea Britanie drept „țară cu risc de îngrijorare” din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu varianta Delta.

Președintele francez, Emmanuel Macron, sprijină propunerea, dar se așteaptă ca mai multe țări mediteraneene să nu dorească să impună astfel de restricții.

Grecia, Cipru, Malta și Portugalia ar putea sfida o interdicție la nivelul UE pentru a-și proteja turismul, iar Spania este, de asemenea, hotărâtă să își stabilească propria politică de frontieră.

Malta și Insulele Baleare spaniole vor intra pe „lista verde” a Marii Britanii de miercuri, costurile zborurilor crescând către aceste destinații.

Portugalia, pe de altă parte, eliminată din „lista verde” din cauza problemelor legate de variantele de COVID, aplică acum o carantină obligatorie pentru britanicii nevaccinați care călătoresc pe continent.


Angela Merkel le-a pus gând rău britanicilor: „Toate țările UE să îi pună în carantină pe cei care vin din Marea Britanie”

De asemenea, Malta va solicita vizitatorilor britanici care nu sunt vaccinați complet, să intre în carantină, din 30 iunie.

Boris Johnson urmează să o întâlnească pe Angela Merkel vineri, iulie, la reședința sa de la Cheers, cu speranța de a o convinge să dea înapoi.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat că cei doi vor discuta despre „aprofundarea relației dintre Marea Britanie și Germania și răspunsul global la pandemia de coronavirus”.

Cu toate acestea, poziția cancelarului a fost descrisă ca fiind „din ce în ce mai izolată”. O sursă a declarat pentru The Times: „Multe țări vor lua propria lor decizie și nu una care va fi decisă la Berlin”.

Dacă măsura va fi acceptată de UE, ar putea anula planul lui Boris Johnson de a permite britanicilor dublu vaccinați să meargă în țările cu lista de chihlimbar fără a intra în carantină la întoarcere.

Schema ar putea intra în vigoare în august, după ce primul ministru speră ca călătoriile internaționale să reînceapă pe 19 iulie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

AVERTISMENT: Magazinele britanice vor rămâne cu rafturile goale! Criză alimentară fără precedent…

Sute de mii de cetățeni UE nu vor putea să obțină rezidența post-Brexit înainte de termenul final