in

Gigi Becali, dezvăluiri incendiare la Londra, în dosarul Puiu Popoviciu. Judecătorul care l-a condamnat pe Popoviciu i-ar fi cerut o șpagă de 2 milioane de euro patronului FCSB

Apelul depus de Puiu Popoviciu la Înalta Curte de la Londra împotriva deciziei de extrădare în România a adus dezvăluiri incendiare și despre Gigi Becali. Patronul lui FCSB ar fi avut o relație strânsă de prietenie cu judecătorul care l-a condamnat pe Puiu Popoviciu, iar magistratul i-ar fi solicitat o mită de două milioane de euro pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție de la București, pentru preluarea a unor terenuri din Băneasa.

În primă instanță, Curtea de Apel București îl condamnase la 9 ani de închisoare, plus confiscarea terenurilor din Băneasa. În primă fază, o curte inferioară de la Londra a decis extrădarea omul de afaceri român, dar Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor a admis apelul împotriva acelei decizii. În timpul audierii, mai mulți martori ai lui Puiu Popoviciu au făcut declarații incendiare despre Gigi Becali.

Astfel, patronul lui FCSB a fost acuzat că a dat mită de 200.000 de euro, pentru a scăpat în 2013 de închisoare. Însă același judecător este acuzat că i-a solicitat o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua.

Potrivit România TV, pentru a scăpa de extrădare, Puiu Popoviciu a încercat să demonstreze legăturile suspecte pe care judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran le avea cu Gigi Becali, dar și cu alți oameni de afaceri.

Londra: Judecătorii britanici au respins cererea României de extrădare a omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de închisoare


În fața magistraților de la Înalta Curte de la Londra, Puiu Popoviciu a argumentat că cel care a decis să-l condamne la 9 ani de închisoare a fost judecătorul Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, cel care avea o strânsă relație de prietenie cu Gigi Becali. Patronul FCSB este considerat un rival al lui Puiu Popoviciu și ar fi fost astfel un act de răzbunare. De altfel, Gigi Becali a fost cel mai important martor în dosarul în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Pentru a-și susține afirmațiile, Puiu Popoviciu l-a adus drept martor pe avocatul Ionuț Veniamin Dojana. Acesta a mărturisit că judecătorul Corneliu Tudoran i-ar fi solicitat lui Gigi Becali o mită de două milioane de dolari pentru a-l ajuta să preia Steaua, la începutul anilor 2000.

Actualul patron al FCSB ar fi refuzat, pe motiv că suma este mult prea mare, dar până la urmă a reușit să înregistreze marca Steaua. Pe care a pierdut-o însă în decembrie 2014, printr-o decizie definitivă dată de Înalta Curte. Același avocat a susținut în fața magistraților de la Londra că, în 2013, Gigi Becali i-ar fi oferit lui Corneliu Tudoran o mită de 200.000 de euro pentru a-l ajuta să iasă din închisoare. Drept urmare, în baza relațiilor strânse dintre Gigi Becali și Corneliu Ion-Tudoran, judecătorul ar fi decis să-l condamne la 9 ani de închisoare pe Puiu Popoviciu, rivalul patronului FCSB.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum puteți aplica pentru rezidența copiilor în Marea Britanie dacă aceștia nu au pașaport valabil. Aveți nevoie doar de certificatul de naștere. Detalii în articol…

Aveți nevoie de consiliere pentru statutul de rezidență UE în Marea Britanie? Acest articol vă poate ajuta