in

Guvernul britanic reduce finanțarea BBC. Taxa TV va fi eliminată

Guvernul britanic reduce finanțarea BBC. Taxa TV va fi eliminată

Guvernul Marii Britanii a hotărât să reducă finanțarea televiziunii naționale BBC și a dispus înghețarea pentru doi ani a taxei TV, informează Reuters.

British Broadcasting Corporation este un subiect continuu de dezbatere politică, guvernul Boris Johnson sugerând cel mai recent că finanțarea companiei trebuie reformată.

Cum rata inflației este estimată să atingă în aprilie un maxim al ultimilor 30 de ani, de cel puțin 6%, înghețarea costului taxei la nivelul actual 159 de lire sterline ar oferi o oarecare ușurare oamenilor care se luptă cu creșterea bruscă a costurilor vieții.

Dar este, de asemenea, o lovitură puternică pentru finanțele BBC, care încearcă să concureze cu instituțiile de știri finanțate privat și cu alte servicii de streaming de divertisment finanțate prin abonamente.

În noiembrie, guvernul a lansat negocieri pentru a conveni cât va costa abonamentul, parte a unui acord de finanțare pe cinci ani, care urmează să înceapă în aprilie 2022.

Departamentul Digital, Media, Cultură și Sport a refuzat să comenteze.

Secretarul pentru Cultură, Nadine Dorries, a spus că decontarea taxei va fi ultimul astfel de acord și a postat pe Twitter un link către articolul Mail on Sunday.

Londra: asalt asupra clădirii BBC. Poliția luptă pentru apărarea studiourilor din vestul Londrei. Zeci de activiști protestează împotriva pașapoartelor de vaccinare și vaccinării copiilor

„Acum este timpul să discutăm și să dezbatem noi modalități de finanțare, susținere și vânzare de conținut britanic excelent”, a spus ea pe Twitter.

BBC a refuzat să comenteze declarația lui Dorries sau articolul publicat de Mail on Sunday.

Partidul Laburist a declarat că reducerea finanțării este motivată politic.

„Prim-ministrul și secretarul pentru Cultură par hotărâți să atace această mare instituție britanică pentru că nu le place jurnalismul ei”, a declarat Lucy Powell, parlamentar laburist și șef pentru politici culturale.

Producția de știri a BBC este criticată în mod regulat de partidele politice din Marea Britanie. Acoperirea sa asupra problemelor legate de Brexit – esențială pentru guvernul lui Johnson – a fost mult timp văzută ca fiind excesiv de critică de către susținătorii părăsirii Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, un parlamentar conservator a spus că acoperirea BBC referitoare la petrecerile din reședința lui Johnson din Downing Street în timpul restricțiilor cauzate de coronavirus a echivalat cu „o tentativă de lovitură de stat” împotriva premierului.


…Guvernul britanic reduce finanțarea BBC. Taxa TV va fi eliminată…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3]

femeie buncar 11 ani

Sechestrată de propriul tată. Femeie cu epilepsie ținută într-un buncăr timp de 11 ani

Cei mai buni dintre absolvenții de liceu din România pleacă la studii în străinătate

Cei mai buni dintre absolvenții de liceu din România pleacă la studii în străinătate