in

Guvernul de la Londra nu vrea să amâne Brexitul. „Vom părăsi UE pe 29 martie”

Guvernul de la Londra nu încearcă să amâne Brexitul, a dat asigurări secretarul de stat britanic Martin Callanan, la sosirea la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al Uniunii Europene, potrivit AFP.

„Suntem foarte clari: politica guvernului este ca articolul 50 (al Tratatului UE, care se referă la retragerea unui stat din blocul comunitar) nu poate fi prelungit”, a declarat Callanan.

„Vom părăsi UE pe 29 martie acest an întrucât asta este ceea ce spune articolul 50, pentru asta a votat parlamentul, și asta este ceea ce spune legislația națională britanică”, a adăugat el.

Parlamentul britanic va supune la vot, săptămâna viitoare, acordul de retragere negociat de Londra și Bruxelles. Dezbaterile în Camera Comunelor se vor desfășura pe 9 și 10 ianuarie, dar ele s-ar putea prelungi până vineri, 11 ianuarie.

„Acest lucru nu a fost solicitat de autoritățile britanice”, a spus, la rândul său, ministrul francez al afacerilor europene Nathalie Loiseau, întrebat despre posibilitatea amânării datei ieșirii efective a Regatului Unit din UE.

Pe de altă parte, șeful diplomației germane Heiko Maas a afirmat că este prematur să fie luată în considerare o amânare a ieșirii Regatului Unit din blocul comunitar întrucât parlamentul britanic ar putea ajunge să susțină acordul.

El a apreciat că un Brexit fără acord ar avea un efect negativ asupra locurilor de muncă din Germania, ceea ce Berlinul intenționează să prevină ”indiferent de costuri”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Surse: Românii atacați în Belfast erau scandalagii. „Oamenii și-au făcut singuri dreptate din cauză că autoritățile nu au luat măsuri”

Brexit. Londra pierde active de peste 1.000 de miliarde de dolari