in

Guvernul promite 100 de milioane de lire sterline pentru ca orașul Manchester să intre în „lockdown”

Miniștrii guvernului britanic i-au trimis un ultimatum primarului din Manchester, Andy Burnham și parlamentarilor conservatori din Greater Manchester pentru a încheia o înțelegere cu privire la intrarea orașului în faza a treia, cea mai dură, a restricțiilor pentru reducerea infectărilor cu coronavirus.

Ministrul pentru Locuințe, Robert Jenrick, a avertizat că discuțiile au ținut „prea mult timp”, iar guvernul ar putea forța intrarea în „lockdown” încă de mâine, cu excepția cazului în care regiunea acceptă un pachet de finanțare de până la 100 de milioane de lire sterline.

Amenințarea vine după ce medicii au tras un semnal de alarmă că Manchesterul riscă să rămână fără paturi libere în spitale, scrie Daily Mail.

Lancashire intră în faza III a restricțiilor, alături de Liverpool. Guvernul dă ultimatum primarului din Manchester

Parlamentarii locali, inclusiv președintele comitetului conservator 1922, Sir Graham Brady, resping necesitatea intrării în faza a treia.

Într-o rundă de interviuri din această dimineață, ministrul Jenrick a spus: „Cred că este foarte clar că, după ce am discutat timp de mai bine de o săptămână, acest lucru trebuie încheiat acum. Cred că toată lumea din Greater Manchester ar fi de acord cu asta. Așadar, sper că fie astăzi, fie mâine, vom ajunge la o concluzie, într-un fel sau altul.”

La rândul său, primarul Burnham nu vrea să cedeze și a declarat jurnaliștilor: „Nu este vorba despre dimensiunea ajutorului, ci despre protejarea lucrătorilor cu salarii mici, a persoanelor care desfășoară activități independente și pentru sprijinirea afacerilor”.

Regiunea orașului Liverpool a primit un sprijin de 30 de milioane de lire sterline pentru afacerile locale atunci când a intrat în faza a treia, împreună cu 14 milioane de lire sterline pentru capacitatea suplimentară de urmărire a contactelor și 7 milioane de lire sterline la intrarea în faza a doua.

Ajustarea pachetului total pentru populația din Manchester ar ajunge de aproximativ 95 de milioane de lire sterline.Marea Britanie: VACCINUL care poate stopa infecţiile şi salva vieţi ar putea fi administrat din decembrie

Ce înseamnă pentru români și pentru UE un Brexit încheiat fără acord comercial. Situația poate deveni foarte grea