in

Guvernul spaniol, nemulțumit de reimpunerea carantinei de către Marea Britanie: „Spania este o țară sigură”

Guvernul spaniol a reacționat la decizia Marii Britanii de a impune carantina pentru persoanele care vin din această țară, indiferent dacă sunt britanici sau nu.

Se așteaptă ca decizia executivului de la Londra să afecteze grav turismul din Spania, întrucât mulți cetățeni britanici își petrec vacanțele în această țară.

Marea Britanie a luat decizia din cauza creșterii cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Spania.

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania, în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, și în regiunea învecinată, Aragon.

 Cu toate aceasta, guvernul de la Madrid susține că Spania este o țară sigură.

Boris le strică vacanța britanicilor: Cei care vin din Spania intră în carantină 14 zile


„Spania este o țară sigură. La fel ca alte țări europene, Spania are noi focare. Nu este ceva neobișnuit. Cel mai important este că Spania depune mari eforturi pentru a controla focarele”, a declarat ministrul spaniol de externe, Arancha Gonzalez Laya, potrivit Agerpres.

A doua destinație turistică globală, după Franța, Spania speră să poată atrage suficienți turiști, mai ales germani și britanici, pentru a salva ce se mai poate din acest sezon estival.

Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorități, cele mai grave sunt în orașele Barcelona, Lleida și Zaragoza.

Guvernul britanic a anunțat reinstituirea măsurii izolării la domiciliu pentru 14 zile a persoanelor ce au revenit din Spania, o decizie similară, cu izolare de 10 zile, fiind luată de Norvegia, în timp ce Franța a „recomandat insistent” cetățenilor săi să evite călătoriile în Catalonia.

Tour-operatorul TUI a anulat toate zborurile care urmau să decoleze duminică spre Spania și Insulele Canare.  Mii de britanici aflați acum în Spania vor trece de la plajă la carantină, când revin în țară.

Turismul din Spania este la pământ. Industria hotelieră s-a prăbușit, zeci de mii de baruri și restaurante s-au închis

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă infectată cu COVID-19 în Marea Britanie: „Două luni am tușit… Guvernul britanic a gestionat foarte prost pandemia”

Focar de COVID-19 într-un parc de rulote din Shropshire. Localnicii se tem că numărul cazurilor va continua să crească