in

Iarnă în toată regula în Marea Britanie. Zăpadă și temperaturi de -5 grade Celsius în nordul Angliei și în Scoția

Este iarnă în toată regula în unele zone ale Marii Britanii. Astfel, spun meteorologii, în nordul Angliei și în Scoția s-au înregistrat deja, aseară, 24 septembrie, temperaturi negative și zăpadă, în timp ce azi sunt așteptate rafale de vânt de peste 100 km/h și ploi abundente.

Unele zone din Marea Britanie au intrat deja în iarnă, fiind lovite de averse de grindină și zăpadă, la mai puțin de 48 de ore de la sfârșitul zilelor caniculare din septembrie, scrie Daily Mail.

Vremea severă a lovit părți din nordul Angliei, unde temperaturile au scăzut până la -5C în Scoția, după o explozie de căldură, la începutul săptămânii, când mercurul s-a ridicat la 26C în sudul Angliei.

Vremea rea a venit exact în ziua în care, potrivit noilor restricții, toate pub-urile, barurile și restaurantele au trebuit să se închidă până la ora 22:00.

În Anglia se așteaptă maxime de doar 15C în acest weekend, deși va fi soare în mai multe părți ale țării, la doar câteva zile după temperaturile mediteraneene.

Șoferii din West Yorkshire, inclusiv din Bradford și Leeds, s-au luptat, ieri, cu grindina și aversele de zăpadă, în timp ce în Baildon și Shipley, condițiile de furtună au dus la inundații.


Meteorologii spun că furtunile au fost cauzate de un sistem de presiune scăzută pe o zonă extinsă din Marea Britanie și de un teren încălzit de soare, suficient pentru a duce „aerul rece în sus și a genera furtuni cu tunete”.

Marea Britanie nu scapă de frig și de ploi. Cel mai cald va fi în Scoția

Iarnă în toată regula

Astăzi condițiile vor rămâne reci și deosebit de reci în estul Angliei, pe fondul ploilor persistente și a vânturilor puternice din nord.

Vânturile puternice lovesc deja zonele de coastă din Anglia, cu valuri mari pe coastele din Newcastle și Seaham.

Biroul de Meteorologie a anunțat, de asemenea, că un câmp de ploaie s-a dezvoltat în sudul Mării Nordului noaptea trecută și a intrat în părți din Lincolnshire și Norfolk, cu averse persistente și puternice care ar putea aduce până la 60 mm de apă.

Locuitorii din Essex, Suffolk și Norfolk au fost avertizați să se aștepte la „întârzieri în transportul rutier, feroviar, aerian și de feribot” și „întârzieri pentru vehicule pe traseele și podurile expuse”, precum și „căderi de energie și alte servicii pe termen scurt”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Londra: Polițist împușcat mortal chiar în secția de poliție. Suspectul a vrut să se sinucidă

Infecțiile cu COVID-19 cresc cu 54% într-o săptămână. Londra, la un pas de „lockdown”

Creștere a infecțiilor cu COVID-19 cu 54% într-o săptămână. Londra, la un pas de „lockdown”