in

Iarna se instalează în Marea Britanie. Se anunță căderi de zăpadă în Londra

Biroul de Meteorologie din Londra a emis un cod galben de zăpadă și gheață pentru o mare parte din Anglia și Țara Galilor și părți din Scoția, după o zi cu zăpadă abundentă în unele regiuni.

Capitala Marii Britanii se pregătește pentru căderi de zăpadă, începând de mâine, 30 decembrie, de la ora 19.00.

Supermarketurile au fost nevoite să anuleze livrările online de alimente după ce zăpada abundentă și gheața au provocat deja haos în zone din Marea Britanie unde temperaturile au scăzut la aproape -8C peste noapte.

Peste 15 centimetri de zăpadă ar putea cădea înainte de Anul Nou, anunță meteorologii.

Iarnă în toată regula în Marea Britanie. Zăpadă și temperaturi de -5 grade Celsius în nordul Angliei și în Scoția

De asemenea, pentru 170 de zone sunt în pericol de inundații, cu 104 alerte și 60 de avertismente emise de Agenția pentru Mediu pentru Anglia, precum și patru alerte și două avertismente emise de instituția din Țara Galilor.


Temperaturile au scăzut până la -7,7C (18F) lângă Inverness, în timp ce în apropiere Aviemore zăpada a atins 9 cm.

Sunt întreruperi severe pe autostrăzile din Anglia, pe A419, lângă Cirencester, în Gloucestershire, din cauza inundațiilor, pe A49 lângă Hereford, din cauza unui accident și pe A1 lângă Biggleswade, în Bedfordshire, pe fondul aglomerației.

De asemenea, au fost raportate întârzieri cu privire la serviciile feroviare în Stoke-on-Trent, în timp ce o alunecare de teren cauzată de ploaia torențială a blocat liniile feroviare și a întrerupt serviciile trenurilor între Reading, Wokingham, Aldershot și Guildford.

Au existat, de asemenea, întârzieri ale trenurilor din sud-est către Londra între Maidstone East și West Malling din cauza gheții care cauzează probleme la alimentarea cu energie electrică.

Pe calea ferată mai sunt probleme între Westbury și Bath, precum și între Taunton și Exeter St Davids.

Unii oameni au raportat că le-au fost anulate cumpărăturile online, iar acum nu găsesc ferestre pentru livrare decât peste câteva săptămâni, pe fondul unei cereri naționale uriașe din cauza persoanelor care au rămas acasă în timpul pandemiei.

Problemele vor continua să se răspândească în Marea Britanie, iar temperaturile ar putea scădea până la -10C în anumite părți ale țării.

Meteorologul Alex Burkill, a declarat pentru Daily Mail: „Cantitatea de zăpadă ar fi periculoasă și poate duce la blocaje.”

Căderile de zăpadă ar putea duce la un strat de 10 cm în Pennines și North York Moors, conform unui avertisment meteo emis azi, la ora 10.00.
Se cer măsuri mai dure în Anglia pentru a se evita o CATASTROFĂ în ianuarie și februarie. „Nivelul 4 nu e suficient, treceți la nivelul 5!”

Crăciun însângerat în Londra. Copil de 4 ani, omorât de mama sa