in

Iarna se instalează în Marea Britanie, temperaturile scad până la -10C, în unele zone se anunță polei, îngheț și zăpadă

Iarna se instalează în Marea Britanie, în condițiile în care se așteaptă ca temperaturile să scadă până la -10C pe timpul nopții în unele părți ale țării, iar în unele zone se anunță polei, îngheț și zăpadă.

Met Office a emis o avertizare meteorologică de culoare galbenă pentru anumite zone din Țara Galilor, Irlanda de Nord, coasta de est a Angliei, nordul Scoției și insulele vestice, scrie The Guardian.

Temperaturile sunt prognozate să ajungă aproape de zero grade în timpul zilei de miercuri, scăzând sub zero grade pe timpul nopții, pe măsură ce aerul arctic se deplasează. Se vor înregistra minime peste noapte de minus 10-11 grade Celsius în zonele cu zăpadă din zonele rurale din Scoția și -6 grade Celsius în zonele rurale din Anglia.

Rata inflației prețurilor la alimente scade! Cât vor cheltui familiile din Marea Britanie pentru cina de Crăciun

Iarna se instalează în Marea Britanie

Sunt prognozate ploi în nordul și estul Marii Britanii, iar în nordul Scoției va începe să se acumuleze zăpadă pe dealuri. În restul teritoriului, vor fi perioade însorite, dar se va simți încă frig și va deveni geroasă peste noapte.

În noaptea de miercuri spre joi, va fi îngheț pe scară largă cu suprafețe înghețate pe alocuri, precum și ploi cu lapoviță și ninsoare în nordul Scoției și în unele părți din Irlanda de Nord, nordul Țării Galilor și estul Angliei, ceea ce ar putea duce la perturbarea călătoriilor.


Londra și-a activat protocolul de urgență în caz de vreme severă, care oferă cazare de urgență pentru persoanele fără adăpost, deoarece se așteaptă ca temperaturile să scadă până la -3C în timpul săptămânii.

Oamenii străzii

Agenția britanică pentru Sănătate și Securitate a emis o alertă de vreme rece începând de miercuri seara și a recomandat ca oamenii să își încălzească locuințele la cel puțin 18C (64,4F). Met Office a declarat pe Twitter: “Dacă nu ați făcut-o deja, este timpul să scoateți pălăriile de iarnă, mănușile și eșarfele – deoarece miercuri se anunță frig.”

Toate cartierele s-au angajat să respecte principiul primarului Sadiq Khan, ceea ce înseamnă că nu se va cere nimănui să părăsească locuința până când nu va fi pus în aplicare un plan de sprijin pentru a pune capăt dormitului în stradă, indiferent de creșterea temperaturii. Primarul i-a îndemnat pe londonezi să semnaleze persoanele pe care le văd dormind pe străzi prin intermediul aplicației Streetlink și al site-ului web.

Cele mai recente cifre arată că numărul persoanelor care dorm în stradă în Londra a crescut cu 24% în ultimul an, peste 3 600 de persoane dormind pe străzile capitalei între iunie și septembrie. Serviciile ajută mai multe persoane ca niciodată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 3]

Teroare în Marea Britanie, a murit al nouălea copil infectat cu streptococul A

criza arctica uk

The Guardian, ”Criza arctică”: Milioane de oameni din Marea Britanică nu își pot permite să încălzească locuințele