in

Ieșirea din Uniunea Europeană nu le va aduce britanicilor liniște și prosperitate

Redobândirea controlului afacerilor de la Bruxelles. Asta cred că vor obține cei mai mulți dintre britanicii care doresc ieșirea din Uniunea Europeană. Adevărul este că, în cazul unui Brexit, Marea Britanie va trebui să negocieze cu zeci de guverne străine, iar celelalte state vor avea un cuvânt greu de spus în această situație, scrie Washington Journal, citat de DC News.

“Cea mai mare problemă a Brexitului este iluzia controlului“, a declarat Otilia Dhand, analist pentru Teneo. În cadrul unor negocieri între Marea Britanie şi restul Uniunii Europene, fiecare ţară are drept de veto, iar rezultatele nu sunt în mâinile Marii Britanii și nici chiar ale Germaniei.

Mulţi dintre cei care susţin că Marea Britanie trebuie să iasă din UE au impresia că guvernele şi-ar “trage singure preşul de sub picioare” dacă ar obstrucţiona comerţul liber după ieşire. Ei cred că producătorii auto germani, la fel ca şi alte industrii din Europa, vor dori acces liber şi nerestricţionat către piaţa britanică.

Totuşi, nu orice economie din UE este un gigant de export, așa cum este Germania, iar guvernele vor avea alte probleme de luat în considerare. Politicienii şi oficialii de la Bruxelles, se mai arată în articolul din cotidianul american, se tem că dacă vor oferi Marii Britanii un acord prea bun, ar putea tenta alte ţări să urmeze exemplul şi ar risca dezintegrarea Uniunii Europene.

Aceasta ar putea face mai mult rău Uniunii Europene decât ieşirea Marii Britanii “cu scandal”.

O ieşire a Marii Britanii din UE ar fi “dezastruoasă” pentru prestigiul Bruxellesului pe scena internaţională, slăbind şi mai mult o Uniune deja zguduită de crize în cascadă, potrivit analiştilor intervievaţi de AFP.

Divorţul de această putere nucleară, singura ţară europeană cu un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU în afară de Franţa, “ar putea avea un efect dezastruos asupra politicii externe şi de securitate a UE”, estimează Rosa Balfour, analist în cadrul German Marshall Fund.

 

Cu atât mai mult cu cât Europa trece printr-o perioadă agitată. Continentul a fost lovit de terorism la Paris, Copenhaga şi Bruxelles de la începutul lui 2015, se confruntă cu cel mai mare aflux de imigranţi de după 1945 şi trebuie să gestioneze răcirea relaţiilor cu Moscova după anexarea Crimeii şi declanşarea conflictului din estul Ucrainei, mai scrie DC News.

VIDEO – Român jignit într-un tren din Londra. „Du-te înapoi în țara ta! Ești un nimic!”

Reprezentantul Ziarului Românesc participă la ceremonia anunțării rezultatului referendumului din 23 iunie

Daily Express: Țigările românești de contrabandă invadează Marea Britanie

Brexit-ul este CONTAGIOS! Și germanii ar vota pentru ieșirea din UE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reclamele umilitoare, cenzurate de Sadiq Khan în reţeaua de transport public din Londra

Românca Antonia Nae, studentă la University of East London, cucereşte lumea modei din Marea Britanie