Menu
in

Imigraţia netă în UK a crescut cu 20%



În 2010, cu 239.000 mai multe persoane au intrat în Marea Britanie decât au plecat, comparativ cu 198.000 în 2009, cu peste o cincime mai multe, a anunţat Oficiul Naţional de Statistică (ONS) pe 25 august. Guvernul de la Londra, care a promis reducerea imigraţiei nete la sub 100.000 pe an, este din nou în încurcătură.

Numărul de imigranţi care au venit în Marea Britanie anul trecut, 575.000, este la un nivel similar cu cel al ultimilor şapte ani. Însă tot mai puţini britanici emigrează, fiindcă reducerea veniturilor şi pensiilor a făcut ca sute de mii să abandoneze visul unei pensii liniştite sau unei noi vieţi în Franţa, Spania, Australia sau SUA.

Recesiunea a dus, de asemenea, la scăderea numărului de britanici în măsură se se angajeze în altă parte a lumii. Emigraţia s-a redus cu peste o cincime în doi ani după ce recesiunea a început în 2008. În 2010, numărul celor care au plecat din UK a fost de 336.000.

Trebuie spus că din cei 575.000 nou sosiţi, cea mai mare parte au venit pentru studii, 228.000 de studenţi străini, dintre care trei sferturi din ţări din afara UE.

Datele ONS au mai arătat că lucrătorii est-europeni nu se mai duc acasă din cauza impactului recesiunii, iar cei care plecaseră, se reîntorc în Marea Britanie în număr mare.

Anul trecut, 71.000 de oameni din ţările est-europene au venit în Marea Britanie, faţă de 52.000 cu un an înainte, şi doar 31.000 dintre est-europeni au emigrat din Marea Britanie, comparativ cu 47.000 în 2009. Potrivit Ministerului de Interne, mare parte dintre oamenii care vin în UK nu fac subiectul controalelor de imigraţie, pentru că 60% sunt britanici, în timp ce alţi 28% sunt din Ue sau din alte părţi ale Europei. Anul trecut, potrivit ONS, numărul rezidenţilor născuţi în străinătate era de 7.040.000.

Polemici politice

Datele publicate pe 25 august de ONS au reaprins disputa politică privind imigraţia.

Laburiştii îi acuză pe miniştrii de lipsă de onestitate privind promisiunile de a reduce impactul imigraţiei asupra populaţiei, în timp ce Guvernul a spus că imigraţia netă – numărul adăugat populaţiei de imigraţie – a început să scadă, după imigraţia în masă fără precedent de pe vremea când laburiştii erau la putere.

Ministrul Imigraţiei Damian Green a spus că nivelul curent de imigraţie este “complet inacceptabil”, însă va fi nevoie de ceva timp ca măsurile de reducere a acestuia să-şi facă efectul. Green a spus: “Pe timpul guvernului anterior Marea Britanie a devenit dependentă de imigraţie şi orice program de a scăpa pe cineva de o dependenţă necesită timp, răbdare şi perseverenţă”. Matt Cavanagh, de la grupul de analiză al Institutului pentru Cercetarea Politicilor Publice (IPPR), un think tank de stânga, a spus, cu toate acestea, că datele au arătat că plafonul Guvernului asupra vizelor pentru muncă pentru imigranţii din afara Ue are un impact redus.

Acesta a adăugat: “Politicienii nu ar trebui să promită ceea ce nu pot realiza, în special privind imigraţia”.

Shabana Mahmood, ministru de interne din umbră: “Aceste date arată discrepanţa dintre retorica Guvernului privind imigraţia şi realitatea pe care o vedem în datele oficiale”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version