Menu
in

În Anglia se vehiculează un lockdown în ianuarie. Infectările cu COVID, la cel mai ridicat nivel de anul acesta

Anglia ar putea să intre din nou în lockdown în luna ianuarie, după ce infectările COVID au atins cel mai ridicat nivel din acest an.

Potrivit Daily Mail, directorul medical al guvernului, Chris Whitty, a avertizat că astfel ratele ridicate ale infectărilor vor declanșa lipsa de personal în pub-uri, restaurante și magazine, în timpul unei actualizări privind situația pandemiei, în această după-amiază.

Există îngrijorări cu privire la o repetare a „Pingdemiei”, care a oprit zone ale economiei în timpul verii, doar că la o scară mult mai largă din cauza noii tulpini mult mai infecțioase.

Cu toate acestea, primul studiu din Africa de Sud a arătat că Omicron provoacă cu o treime mai puține internări în spital decât Delta și că două doze de Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva bolii.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie a raportat 59.610 cazuri totale în ultimele 24 de ore, în creștere cu peste 30% într-o săptămână și cel mai mare număr de anul acesta.

Anglia – la cel mai înalt nivel de alertă COVID. Se așteaptă ca Omicron să devină tulpina dominantă în Londra în 48 de ore

Decesele zilnice au scăzut însă cu 17% într-o săptămână, cu 150 de victime în ultimele 24 de ore.

Oficialii de sănătate estimează că numărul real de infecții cu Omicron este de aproximativ 200.000 pe zi și că virusul mutant se dublează la fiecare două zile, pe baza modelelor matematice.

Dr Susan Hopkins, consilier medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a declarat că pașapoartele pentru vaccin, lucrul de acasă și alte bariere pentru a aborda Omicron vor fi necesare în „următoarele patru până la opt săptămâni” pentru a preveni aglomerarea NHS.

Profesorul Kevin Fenton, directorul de sănătate publică pentru Londra, a spus că datele sugerează că tulpina Omicron este deja responsabilă pentru cel puțin una din două infecții noi în oraș, în creștere față de 44%, chiar ieri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]
Exit mobile version