in

În Marea Britanie mai bine ești proprietar decât chiriaș, în medie economisești 500 de lire sterline pe an

În Marea Britanie mai bine ești proprietar decât chiriaș. Proprietarii de locuințe din Marea Britanie au o situație mai bună cu aproape 500 de lire sterline pe an decât chiriașii, potrivit unui nou studiu realizat de Halifax, citat de The Guardian.

Costul mediu lunar al proprietății unei locuințe cu trei camere pentru cei care cumpără pentru prima dată o casă este acum de 971 de lire sterline, cu 42 de lire mai mic decât costul mediu al închirierii unei proprietăți echivalente, a declarat creditorul ipotecar. Chiriașii plătesc în medie 1.013 lire sterline în fiecare lună – cu 4% mai mult.

Acest lucru echivalează cu o economie de aproape 500 de lire sterline pe an pentru proprietari. Cu toate acestea, diferența s-a redus din 2016, când proprietarii de locuințe economiseau 1.567 de lire sterline anual. Costul creditelor ipotecare a crescut, deoarece Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor de 10 ori din decembrie 2021 până la 4%.

Citiți și: Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

În Marea Britanie mai bine ești proprietar decât chiriaș

“Cea mai recentă analiză a noastră arată că a deveni proprietar de locuință poate aduce economii semnificative pentru oameni”, a declarat Kim Kinnaird, director de credite ipotecare la Halifax.

Diferența este mai pronunțată în Londra, unde proprietarii de locuințe plătesc cu aproape 3.000 de lire sterline mai puțin în fiecare an decât cei care închiriază locuințe similare. În termeni procentuali, cea mai mare diferență se înregistrează în Scoția, unde chiriașii plătesc în medie 918 lire sterline pe lună, față de 727 de lire sterline pentru proprietarii de locuințe – o economie de 21% pentru cei care se află pe scara proprietății.

Estul Angliei este singura regiune în care este mai ieftin să închiriezi. Proprietarii de locuințe din această regiune plătesc în medie cu 90 de lire sterline mai mult în fiecare lună decât cei care închiriază.

În timp ce prețurile locuințelor au scăzut în ultimele luni, chiriile au crescut și se preconizează că vor continua să crească, din cauza cererii tot mai mari din partea chiriașilor și a lipsei de proprietăți de închiriat. Mulți proprietari mai mici vând din cauza creșterii costurilor ipotecare și a modificărilor fiscale.

În afara Londrei – unde cei care cumpără prima casă ridică un depozit mediu de 188.663 de lire sterline – proprietățile din sud-estul și estul Angliei necesită, de asemenea, depozite mari din partea noilor proprietari, de 97.320 de lire sterline și, respectiv, 87.157 de lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.2]

Polițiștii britanici violenți femeile

Polițiștii britanici, extrem de violenți cu femeile: peste 1.500 au fost acuzați de agresiuni, 1% au fost concediați

Marea Britanie blochează TikTok

Marea Britanie a decis să blocheze TikTok pe telefoanele guvernamentale și ale funcționarilor publici