in

În Marea Britanie nu mai intră orice imigrant. Ce categorii vor primi rapid viză în conformitate cu noile legi ale imigrației

Câștigătorii de Oscar, laureații premiului Nobel și muzicienii premiați se numără printre cetățenii străini care vor primi rapid viză pentru Marea Britanie, potrivit noilor reguli ale imigrației ce intră în vigoare de azi, 5 mai.

Ministrul de Interne a dezvăluit un nou sistem de vize de muncă. Noua metodă rapidă le va permite celor „premiați” să obțină viza imediat. 

Executivul britanic facilitează începând de azi acordarea vizelor de muncă pentru oameni de știință, artiști sau muzicieni premiați, printr-o nouă politică de imigrare bazată pe competente, introdusă după Brexit. Câștigători ai unor distincții precum premiul Nobel, premiul Turing pentru informaticieni, premiul Grammy, premiul Oscar sau Globurile de Aur vor putea trăi și lucra mai ușor în Regatul Unit conform acestei reforme introduse de ministerul de interne.

Câștigătorii anumitor premii din domeniile dansului, modei, arhitecturii şi științelor sociale sunt, de asemenea, vizați de aceste schimbări. Astfel, procedurile pentru obținerea vizei de muncă vor fi simplificate și accelerate.

Aceste schimbări se încadrează într-un nou sistem de imigrație ce folosește puncte, pus în aplicare de executivul britanic după Brexit, cu scopul de a atrage cele mai bune (talente) în țară pe baza abilităților pe care le pot aduce, mai degrabă decât pe baza naționalității lor, a indicat ministerul de interne într-un comunicat.

Noi reguli în Marea Britanie, de la 1 ianuarie. Ce înseamnă sistemul de imigrație pe puncte și cum se va obține viza de muncă

Câștigătorii acestor premii au atins apogeul carierei lor și au multe de oferit Regatului Unit. Aceste schimbări importante le vor oferi libertatea de a veni şi de a lucra în industriile noastre de excelență ale artelor, științelor, muzicii și filmului, a declarat ministrul de interne Priti Patel.

Începând cu 1 ianuarie, lucrătorii din Uniunea Europeană nu se mai bucură de libertate de mișcare în Regatul Unit. Noul sistem de puncte favorizează pregătirea în detrimentul lucrătorilor slab calificați. Pentru a obține o viză, sunt luate în considerare abilitățile, cunoștințele de limba engleză și resursele financiare, scrie The Guardian.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Forțată să se prostitueze de la 14 ani, o româncă se destăinuie: „Câștigam mulți bani, pentru că eram doar un copil. Dar banii îi lua iubitul meu”

Șoc într-o biserică din Londra. Pastor arestat pentru că predica definiția biblică a căsătoriei