in

Începe a treia fază a relaxării restricțiilor în Anglia. Ce măsuri vor fi eliminate și cum funcționează „sistemul semafor”

Faza a treia a relaxării a restricțiilor în Anglia va elimina cele mai multe dintre măsurile restrictive luate în urmă cu aproape jumătate de an. Astfel, localurile vor putea servi în interior, vor fi permiși spectatori la evenimente sportive și de divertisment și se vor relua călătoriilor internaționale, în anumite condiții.

Mai multă socializare

 • Oamenii se pot întâlni în aer liber în grupuri de până la 30 de persoane
 • În interior, se pot întâlni grupuri de șase sau un grup mai mare din două gospodării
 • Se redeschid localurile cu servire în interior – dar consumatorii la mese și de băuturile trebuie să rămână așezați
 • Oamenii au posibilitatea de a alege dacă să se distanțeze social cu familia și prietenii apropiați
 • Oamenii îi pot îmbrățișa pe cei apropiați, dar trebuie să rămână prudenți, deoarece acesta rămâne un mod de transmitere a Coronavirus

Reguli mai stricte de distanțare socială rămân în vigoare în îngrijirea socială a adulților, în domeniul medical, în comerțul cu amănuntul, în ospitalitate și în afaceri. Rezidenții din aziluri pot avea până la cinci vizitatori desemnați și libertate mai mare pentru a efectua vizite cu risc scăzut.

Liber la evenimente sportive și spectacole

 • Se vor redeschide localurile de divertisment în interior, inclusiv cinematografele (cu locuri neocupate între grupuri), muzeele și zonele de joacă pentru copii.
 • Spectacole mari în aer liber și evenimente sportive vor avea o capacitate maximă de 4.000 de persoane sau trebuie să fie doar pe jumătate pline, oricare dintre acestea este mai mică.
 • Teatre, săli de concerte, centre de conferințe și stadioane sportive se pot redeschide – cu limite de capacitate.
 • Sunt permise spectacole mari în interior și evenimente sportive cu o capacitate de 1.000 de persoane.
 • Stadioanele mai mari pot primi până la 10.000 de spectatori sau pot fi pline doar pe sfert, în funcție de capacitatea lor.
 • Testarea va fi utilizată pentru a susține aceste deschideri. Cursurile organizate de sport și exerciții pentru adulți pot fi reluate în interior.
 • Saunele și băile de aburi se pot redeschide.

Nunți și înmormântări

 • Nunțile, recepțiile și alte evenimente pot avea loc cu până la 30 de persoane – dar invitații nu au voie să danseze
 • Funeraliile pot avea loc cu numărul de persoane permise în siguranță la locul respectiv.

Boris Johnson a anunțat ce se întâmplă de luni, 17 mai. Ce restricții se ridică în Anglia în a treia fază a relaxării


Educația

Acoperirea feței nu mai este obligatorie pentru elevii de liceu și studenți la facultate în sălile de clasă sau din zonele comune. Rămâne cerința testării acasă de două ori pe săptămână pentru elevi.

Vacanțe și călătorii

Hotelurile, pensiunile și pensiunile se pot redeschide complet. Cazările pot avea loc în grupuri de până la șase persoane sau două gospodării. Restricțiile de călătorie internațională sunt ridicate în cadrul unui sistem de semafor – dar oamenii ar trebui să călătorească în țările cu listă verde sau galbenă doar dacă este necesar.

CUM FUNCȚIONEAZĂ SISTEMUL SEMAFOR

Lista verde

Călătorii care se întorc dintr-o țară de pe această listă nu trebuie să intre în carantină și trebuie să susțină un singur test PCR post-sosire.

Lista verde cuprinde în acest moment Portugalia, Gibraltar, Israel, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Brunei, Islanda și Insulele Feroe, plus câteva insule care sunt teritorii britanice de peste mări.

Cu toate acestea, intrarea în Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Brunei și Insulele Feroe este sever restricționată.

Portugalia primește turiștii din Marea Britanie care au avut un test negativ recent, s-au recuperat din infectarea cu COVID și, prin urmare, au anticorpi sau au ambele doze de vaccin.

Gibraltar nu cere ca vizitatorii din Marea Britanie să fie testați sau vaccinați, în timp ce Israelul își va redeschide inițial granița pe 23 mai doar grupurilor de turiști străini care au făcute ambele doze de vaccin.

Lista galbenă

Aceasta acoperă cele mai populare destinații de vacanță din Marea Britanie, cum ar fi Spania, Franța, Italia și Grecia, precum și România și Republica Moldova. Și România se află tot pe lista galbenă.

Cei care se întorc din țările de pe această listă trebuie să prezinte un test negativ la vamă și dovadă rezervării altor două teste, în zilele 2 și 8 de carantină.

Persoanelor care se întorc din aceste țări li se cere să se autoizoleze acasă timp de 10 zile, deși pot reduce acest timp dacă fac un test negativ suplimentar în ziua a cincea.

Lista roșie

Printre țările de pe lista roșie se numără Turcia, Maldive, Brazilia, India, Pakistan, Bangladesh, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite.

Cei care se întorc dintr-o țară cu listă roșie trebuie să stea într-un hotel de carantină 11 nopți la un cost de 1.750 lire sterline.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriul sistem de relaxare a restricțiilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
VIDEO – 17 români arestați și 3 în stare gravă la spital în urma unei bătăi generale în Aeroportul Luton

Urmăreau și jefuiau bătrânii care scoteau bani de la bancă. Români din Harrow condamnați în Țara Galilor