in

Începe prigoana muncitorilor europeni. Priti Patel cere companiilor britanice să angajeze muncitori britanici

Priti Patel a lansat un atac la adresa marilor companii britanice pe care le acuză că „se bazează prea mult pe forța de muncă slab calificată și ieftină” din UE. Ministrul de Interne conservator mai spune că sfârșitul liberei circulații după Brexit va însemna că trebuie să se investească mai mult în lucrătorii din Marea Britanie.

Priti Patel a lansat un atac nemaiîntâlnit asupra marilor afaceri britanice, spunând că acestea au devenit „mult prea dependente de muncitori cu calificări reduse” și „ieftini” din UE, scrie Daily Mail.

Ministrul a declarat că Brexit înseamnă sfârșitul liberei circulații din UE și, în consecință, întreprinderile vor trebui să-și schimbe abordarea pentru a-și găsi forța de muncă.

Ea a spus că guvernul consideră că „este timpul” să se investească mai mult în lucrători britanici, în timp ce a prezentat detalii despre sistemul de imigrație post-Brexit.

Boris Johnson s-a angajat să introducă un sistem de imigrație bazat pe puncte, din ianuarie 2021, când libertatea de mișcare se va încheia oficial.

Însă companiile au cerut guvernului să permită în continuare ca imigranții cu o calificare scăzută să intre în Marea Britanie din UE după Brexit, pe fondul temerilor că va exista o deficiență de personal.


Guvernul a respins cererile lor, iar Priti Patel a declarat că în viitor companiile vor trebui să utilizeze mai bine lucrătorii britanici.

Ea a spus pentru Sky News: „S-au bazat prea mult pe forța de muncă cu un nivel scăzut de calificare și destul de ieftină din UE și vrem să punem capăt acestui lucru. Credem că este timpul ca întreprinderile să înceapă să investească în oameni pe întreg teritoriul Regatului Unit, să se alăture agendei noastre pentru a nivela abilitățile, infrastructura, creșterea economică în toate regiunile noastre, să promoveze creșterea întregului Regat Unit. Aceasta este una dintre oportunitățile cheie pe care le avem atunci când vom părăsi UE, prin sistemul de imigrare, sistemul bazat pe puncte, pe care îl vom implementa.”

Helen McEntee, ministrul irlandez pentru afaceri europene, a declarat tot pentru Sky News: „Cred că suntem cu toții de acord, toate cele 27 de state membre, că dorim o relație strânsă cu Marea Britanie, dar trebuie să existe un echilibru între drepturi și obligații, trebuie să existe condiții de egalitate.”

Gata cu libera circulație! Ministrul Patel nu mai dorește necalificați în Regatul Unit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Manager de comunicare la Facebook: Din cei 2.000 de oameni care lucrează la Facebook Londra, 100 sunt români

Week-end violent la Londra. Împușcături și înjunghieri în mai multe zone. Un mort și mai mulți răniți