in

Începe războiul? Focuri de artilerie în estul Ucrainei. Rusia ar putea declanșa invazia

Începe războiul? Focuri de artilerie în estul Ucrainei. Rusia ar putea declanșa invazia

Focuri de artilerie au răsunat în estul Ucrainei azi, 17 februarie, în timp ce forțele de la Kiev și rebelii susținuți de Moscova dau vina unii pe ceilalți, stârnind temeri că ar putea fi declanșatorul unei invazii ruse.

Imaginile care arată o grădiniță parțial distrusă au circulat joi devreme pe rețelele de socializare, cele pro-ucrainene afirmând că clădirea este situată pe partea de front a Ucrainei, în regiunea Donbas devastată de război și lovită de separatiști – în timp ce conturile pro-Rusia susțin că este de fapt de partea lor a frontierei și a fost lovit de Kiev.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, un monitor independent al ONU, a confirmat focurile de artilerie din regiune, dar nu a anunțat imediat cine trăgea în cine. Martorii au raportat, de asemenea, zgomot de artilerie în jurul aeroportului Donețk și a satului Elenovka, ambele pe teritoriul controlat de rebeli, scrie Daily Mail.

Există, de asemenea, temeri că o operațiune rusă „steagul fals” este acum în desfășurare pentru a justifica defilarea trupelor în Ucraina pe baza „protejării” etnicilor ruși care trăiesc în Donbas – o tactică utilizată ultima dată în timpul invaziei Georgiei, din 2008.

Situația vine pe fondul avertismentelor din partea NATO și Washington că Vladimir Putin nu retrage trupele de la granițele Ucrainei – așa cum a susținut – ci apropie forțele și continuă să aducă trupe, cu 7.000 în plus care au sosit ieri și astăzi.

Rusia amenință Marea Britanie cu represalii dacă vor fi impuse sancțiuni Moscovei

În prezent, se crede că există aproximativ 150.000 de militari susținuți de tancuri, artilerie, elicoptere de atac și avioane de luptă staționate în apropierea Ucrainei – mai mult de jumătate din totalul forțelor terestre ale Rusiei – care sunt la un nivel ridicat de pregătire și ar putea invada în scurt timp, potrivit datelor.

Aproximativ 20 de nave de război rusești au început azi, 17 februarie, exerciții în Marea Caspică, a declarat ministerul rus al apărării, ca parte a unor jocuri de război mai ample care implică cea mai mare parte a armatei și marinei sale.

Putin a susținut la începutul acestei săptămâni în Donbas este în desfășurarea un „genocid”, o afirmație neîntemeiată, care a fost imediat urmată de rapoarte în presa de stat despre descoperirea „unor gropi comune” datând din 2014, când Moscova a invadat ultima dată regiunea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Furtuna Dudley, dezastru în Marea Britanie

Furtuna Dudley, dezastru în Marea Britanie. Mii de oameni fără curent electric, autoturisme distruse, trenuri anulate

Cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani se apropie de Anglia. Britanicii sunt sfătuiți SĂ NU IASĂ DIN CASE

Cea mai puternică furtună din ultimii 32 de ani se apropie de Anglia. Britanicii sunt sfătuiți SĂ NU IASĂ DIN CASE