in

INCREDIBIL! Unei fetițe de 10 ani i s-a refuzat statutul de rezident în Marea Britanie. Toți ceilalți membri ai familiei au fost acceptați

Unei fetițe de 10 ani, din Italia, i s-a refuzat statutul stabilit pentru cetățenii UE, în ciuda faptului că toți membrii familiei sale au primit răspunsuri pozitive.

Sara Bajraktari, cu cetățenie italiană, a fost informată de Ministerul de Interne britanic că nu este eligibilă pentru statutul de rezidență post-Brexit, în cadrul schemei de soluționare a UE, chiar dacă părinții ei locuiesc în Marea Britanie și au acel statut de anul trecut.

Ea și fratele ei, Erik, în vârstă de 16 ani, s-au mutat în Marea Britanie pentru a se alătura părinților lor, la începutul acestei luni, după ce au stat cu rudele în Italia, pentru a-și termina anul școlar – dar, în timp ce băiatului i s-a acordat acordul, Sara a fost refuzată.

Cetățenii UE care doresc să rămână în Marea Britanie trebuie să solicite noua formă de statut până la 30 iunie. Cei care nu fac acest lucru vor fi expuși riscului expulzării.

Cetățenii europeni care pot dovedi că au fost în Marea Britanie pentru o perioadă continuă de cinci ani sunt eligibili pentru statutul stabilit, în timp ce cei care au fost în Marea Britanie pentru o perioadă mai scurtă de timp sunt eligibili pentru statutul pre-stabilit și trebuie să demonstreze că se aflau în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020.

Cetățenilor europeni cu „settled status” li se poate refuza intrarea în Marea Britanie. „Un simplu funcționar de la frontieră îți poate suspenda drepturile”


Tatăl Sarei, Mark Bajraktari, a declarat pentru The Independent că a rămas „fără cuvinte” după ce a aflat că fiica sa a fost refuzată și nu știe care va fi viitorul familiei sale în Marea Britanie.

Pentru a îndeplini criteriul pentru statutul prestabilit, cei doi copii au vizitat Marea Britanie timp de cinci zile în decembrie. Amândoi au aplicat în martie 2021.

Cu toate acestea, în timp ce Erik are un card bancar și a putut să prezinte un extras bancar care să arate că a cumpărat articole în Marea Britanie, Sara avea doar o carte de îmbarcare a zborului, pe care Ministerul de Interne nu a acceptat-o ​​ca dovadă că se afla în țară.

„Ceea ce ați furnizat nu este suficient, deoarece permisele de îmbarcare online nu oferă nicio dovadă a rezidenței […] Prin urmare, cererea dvs. a fost refuzată”, se menționează în scrisoarea de refuz.

„Eu și soția mea am rămas fără cuvinte. Sara este un copil și cu toții avem statutul prestabilit”, a spus tatăl Sarei.

Avocatul familiei a spus că acest caz indică „fie o decizie proastă, fie o cerere prost înțeleasă”.

„Copilului ar fi trebuit să i se acorde statutul pre-stabilit pe baza dovezilor prezentate (bilet de avion) ​​pentru a demonstra că a fost rezident în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020”, a spus acesta.

Cristina Tegolo, coordonator de servicii la caritate, a declarat că organizația sa primește multe anchete de la părinți „îngrijorați” ai căror copii nu au primit statutul de rezident sau care se luptă să depună o cerere pentru copilul lor, din lipsă de dovezi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne a declarat: „O să parcurgem urgent acest caz și vom contacta familia pentru a oferi consiliere cu privire la pașii următori. Suntem hotărâți să ne asigurăm că toți copiii eligibili își asigură statutul pe care îl merită în legislația britanică și îndemnăm pe oricine este eligibil să aplice la schema de decontare a UE înainte de termenul limită de 30 iunie. Peste 5,4 milioane de cereri au fost deja primite, mii de oameni primind statut zilnic.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2.5]

Noapte de beție în Anglia. Petrecăreții au luat cu asalt cârciumile în primul weekend de sărbătoare, profitând de ridicarea restricțiilor – GALERIE FOTO

Facebook folosește un algoritm prin care cataloghează utilizatorii în funcție de „ezitările față de vaccin”! Cine comentează rău despre vaccinuri este considerat „dușman al societății” și blocat