in

Informații importante! Cum puteți lucra ca self employed în Regatul Unit

Marea Britanie este țara unde activitatea de self employed (lucrător independent) poate fi demarată cel mai ușor din punct de vedere legal. Practic, orice persoană, în orice moment, poate începe desfășurarea activității ca self employed.

Care sunt pașii de urmat pentru a deveni self employed?

  • Începerea efectivă a activității
  • Aplicarea pentru National Insurance Number (NINO)
  • Înregistrarea la HMRC și aplicarea pentru număr UTR.

Activitatea de liber întreprinzător nu exclude și nu anulează alte drepturi obținute în Marea Britanie, cum ar fi dreptul de a lucra ca student sau dreptul de lucra liber (dacă este cazul), drepturi confirmate de la anul prin viza de muncă.

Activitățile ce se pretează a fi desfășurate ca self employed sunt cele în care persoana își stabilește singură programul, taie facturi clienților, își face publicitate și răspunde personal pentru munca depusă.

Noi măsuri COVID-19 în Marea Britanie. Muncitorii și lucrătorii independenți vor primi în continuare bani. Durata de rambursare a împrumuturilor, extinsă

Self employed – statut preferat de români

Cele mai comune pentru românii din UK sunt: activitatea de șofer de taxi (Private Hire), subcontractor în domeniul construcțiilor, servicii de curățenie și servicii IT.

De menționat că mulți români au probleme în obținerea NINO, dar asta se întâmplă ca activitatea prestată să nu fie în realitate de self employed, ci una care s-ar încadra la „angajat”.

Dacă începeți să lucrați, sunteți clasificat ca un singur comerciant. Aceasta înseamnă că sunteți independent – chiar dacă nu ați anunțat încă HM Revenue and Customs (HMRC).

Ce înseamnă să fii self employed?

Iată ce se arată pe site-ul oficial al Guvernului britanic (gov.uk).

Sunteți lucrător independent dacă:

  • Vă conduceți afacerea și vă asumați responsabilitatea pentru succesul sau eșecul acesteia
  • Aveți mai mulți clienți în același timp
  • Puteți decide cum, unde și când lucrați
  • Puteți angaja alte persoane pe cheltuiala voastră pentru a vă ajuta sau pentru a lucra pentru voi
  • Furnizați principalele echipamente pentru lucru

O persoană poate fi angajată și lucrător independent, în același timp, de exemplu, dacă lucrează pentru un angajator în timpul zilei și își conduce propria afacere seara.

Articole similare:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

USR-PLUS, PNL și AUR vor reprezenta diaspora în noul Parlament al României. Cine sunt senatorii și deputații de Diaspora

BREXIT: Marea Britanie și UE au ajuns la un acord de principiu. Guvernul britanic va renunța la unele clauze legislative