in

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, cel mai mare eveniment din istorie pentru poliție: peste 10.000 de ofițeri la datorie

Știri UK: Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment din istorie pentru poliție și Whitehall, cu sute de mii de persoane în doliu pe străzi și 500 de demnitari străini în vizită.

Șefii poliției spun că prezența lor pe străzi luni va fi cea mai mare din istorie, cu peste 10.000 de ofițeri la datorie, hotărâți să zădărnicească orice încercare de a perturba sau exploata evenimentul, scrie The Guardian.

Sute de mii de oameni sunt așteptați să se alinieze pe traseul funerar din centrul Londrei până la Windsor, Berkshire, unde va fi înmormântată regretata regină.

Citiți și: Londra, coadă de 30 de ore pentru a vedea sicriul Reginei. Măsuri de siguranță ca la aeroport

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, cel mai mare eveniment din istorie pentru poliție

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt așteptați la funeraliile de stat din Westminster Abbey, ceea ce a declanșat cea mai mare operațiune de protecție personală desfășurată vreodată de poliția metropolitană.

Liz Truss, prim-ministrul, este așteptată să se întâlnească cu șase lideri mondiali, inclusiv cu președintele SUA, Joe Biden, și cu Taoiseach-ul irlandez, Micheál Martin, în timpul weekend-ului, discuțiile private urmând să aibă loc la No 10 și la Chevening – proprietatea de la țară desemnată pentru ministrul de externe.


Cu toate acestea, se așteaptă ca mulți membri ai familiei regale străine și șefi de stat să ia autobuze de transfer, în loc de mașini private, pentru slujba de la Westminster Abbey de luni.

Sute de mii de persoane la coadă pentru a o vedea pe regină în Westminster Hall

Se crede că mai mult de 100.000 de persoane s-au alăturat deja cozii de 8 km pentru a o vedea pe regină în Westminster Hall, coada fiind suspendată o parte din ziua de vineri, când timpul de așteptare a ajuns la mai mult de 14 ore.

Aceasta a fost redeschisă ulterior, deoarece mulți au sfidat ordinul de a nu mai sta la coadă, cu un avertisment din partea guvernului că timpul de așteptare a ajuns la 24 de ore și că va fi frig peste noapte.

NHS a declarat că ambulanțele au venit să ajute peste 400 de persoane care s-au prăbușit, au leșinat sau s-au îmbolnăvit în timp ce așteptau. Serviciul de ambulanță din Londra va desfășura 300 de angajați în plus în ziua funeraliilor de stat și a cerut oamenilor să “folosească serviciul cu înțelepciune” luni.

Mii de funcționari publici la datorie

Mii de funcționari publici – o echipă de bază de peste 100 de persoane, precum și voluntari – s-au mobilizat pentru a asigura planificarea funeraliilor, sub conducerea lui Sarah Healey, secretarul permanent al Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport. Întâlnirile zilnice au fost prezidate de Nadhim Zahawi, cancelarul ducatului de Lancaster, iar prima a fost prezidată de Truss.

Surse guvernamentale au declarat că înmormântarea reginei a fost cel mai mare eveniment de serviciu public de după Jocurile Olimpice și unul dintre cele mai mari din toate timpurile, fiind totodată cel mai mare eveniment internațional pentru demnitarii străini coordonat de Ministerul de Externe.

Guvernul refuză să stabilească un preț pentru acest eveniment, care a fost planificat timp de zeci de ani și a presupus analizarea informațiilor din arhive privind funeraliile foștilor monarhi.

Având în vedere că se așteaptă o mulțime de oameni la Londra în weekend și în perioada sărbătorilor, Network Rail a îndemnat publicul să aloce timp suplimentar pentru călătorii, în special luni, la orele târzii.

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, la ora 11.00

Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, la ora 11.00, la Westminster Abbey, înainte ca un dric care îi va transporta sicriul să se îndrepte spre capela St George’s din Windsor pentru o ceremonie de înmormântare mai mică, înainte de înmormântarea sa privată în familie.

Adjunctul adjunctului comisarului adjunct al Met, Stuart Cundy, a declarat că comandanții au pregătit planuri pentru a contracara sau a face față oricărei tentative de atac sau perturbare.

El a declarat că “amploarea și complexitatea” operațiunilor de poliție la înmormântare au fost imense, ofițerii fiind recrutați de la forțele din întreaga țară pentru ca Met să poată gestiona evenimentul și alte solicitări din întreaga capitală. Cundy a spus: “Aceasta va fi luni cea mai mare desfășurare unică de ofițeri de poliție într-o operațiune pe care poliția Met a întreprins-o vreodată.

“Ca eveniment unic, acest lucru este mai mare decât Jocurile Olimpice din 2012, este mai mare decât weekendul jubileului de platină.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Un caz legat de o naștere necorespunzătoare a fost soluționat cu succes de către firma Osbornes Law

Baie de sânge la Londra, bărbat de 23 de ani împușcat în Walthamstow, atacatorul înarmat este liber