Menu
in

Inspecția Tehnică Periodică (MOT) ar putea să nu mai fie obligatorie în Marea Britanie

Obligativitatea efectuării Inspecției Tehnice Periodice anuale pentru autoturisme (MOT) ar putea fi abandonată în Marea Britanie, în temeiul planurilor de atenuare a crizei costului vieții, după ce Boris Johnson le-a cerut miniștrilor să vină cu politici care nu ar necesita bani de la bugetul de stat.

Grant Shapps, ministrul Transporturilor, a sugerat creșterea duratei certificatelor MOT, care sunt valabile în prezent timp de 12 luni.

Dacă politica devine lege, șoferii ar putea economisi 54,85 ​​lire sterline pe an, costul maxim legal al unui MOT, deși centrele de testare sunt libere să își stabilească propriile prețuri.

O sursă din guvern a declarat pentru The Telegraph: „Dacă trecem de plata anuală la una la fiecare doi ani, înseamnă că înjumătățim costul reînnoirii MOT”.

Marea Britanie, criză fără precedent. Inflația a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani

Alte idei sugerate includ o creștere a numărului de copii de care fiecare îngrijitoare are voie să aibă grijă deodată, ceea ce miniștrii cred că va reduce costul îngrijirii copiilor.

Costul îngrijirii copiilor în Marea Britanie a crescut în spirală în ultimul deceniu, prețul pentru un copil sub doi ani crescând cu o treime, la 137,69 lire sterline, potrivit datelor de la Family and Childcare Trust.

Îngrijitorii din Marea Britanie pot îngriji doar șase copii cu vârsta sub opt ani.

De asemenea, miniștrii au în vedere reducerea tarifelor la alimentele importate care nu pot fi produse în Marea Britanie, cum ar fi orezul.

Politicile vor fi acum analizate de un comitet al Cabinetului pentru costul vieții, prezidat de Boris Johnson, care va analiza fezabilitatea lor și dacă ar putea fi implementate fără costuri pentru contribuabili.


…Inspecția Tehnică Periodică (MOT) ar putea să nu mai fie obligatorie în Marea Britanie…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 3.7]
Exit mobile version