in

Ipoteză șocantă: Românii au declanșat Brexitul!


Un profesor de la London School lansează ideea potrivit căreia Brexitul s-a produs din cauza imigrației agresive din Marea Britanie din ultimii ani, și a faptului că românii au venit în număr foarte mare.

Profesorul Christopher Coker, director al think-tankului de politică externă de la London School of Economics and Political Science, a explicat că ideea de Brexit a apărut ca urmare a faptului că britanicii s-au simțit agresați de valul mare de imigranți. Dintre imigranți, românii ocupă un loc important.

Coker mai crede că imigrația masivă a luat prin surprindere autoritățile, dar și societatea civilă, iar britanicii și-au văzut locurile de muncă puse în pericol, astfel născându-se ideea de Brexit.

«Îmi pare rău să o spun, dar a fost parțial din cauza românilor faptul că la referendumul din 2016 s-a votat pentru Brexit. Am știut că vom pierde votul atunci când Theresa May, care era ministru de Interne, a spus, cam cu două săptămâni înainte de referendum, că în țară au intrat într-un an cu 300.000 de persoane mai mult decât se știa.

Lumea pe stradă se întreba „am lăsat 300.000 de persoane să între în țară și nu ați știut de ele? Ați pierdut controlul asupra imigrației”.

Apoi, când cei care doreau ieșirea țării din UE vorbeau despre imigrație, vorbeau despre est-europeni. Și asta a fost pentru că fostul premier Tony Blair a fost suficient de stupid să „deschidă porțile”, fără să impună cote, care erau permise de lege.

Alți membri ai Uniunii Europene au folosit aceste cote pentru a controla imigrația. El s-a gândit că vor veni 10.000 de est-europeni, dar au venit sute de mii», a declarat profesorul Coker, într-un interviu pentru G4Media.

Directorul grupului de analiză politică de la London School of Economics and Political Science mai crede că nu est europenii sunt de vină pentru situația din Marea Britanie, ci imigranții din Caraibe sau Africa, care nu pot fi integrați foarte ușor în societatea britanică.

«Astfel, s-a dovedit că a fost o decizie foarte proastă, care a creat un puternic sentiment împotriva imigranților din Estul Europei. Ironia este că tabăra pro UE le-a spus celor pro-Brexit că vor putea controla această imigrație din Est, fiindcă ea depinde de apartenența la UE, dar ce vor face cu ceilalți imigranți, cu oamenii care vin din Africa, din Pakistan, din Caraibe? Aceștia sunt cei dificili, din punct de vedere al integrării în societate. Și, apropo, odată ce pleacă est-europenii, nimeni nu le va prelua slujbele și vom avea nevoie de mai mulți imigranți, iar aceștia vor fi non-europeni.

Deci, mă tem că est-europenii, imigrația lor, ne-au scos afară din Uniunea Europeană. Această problemă, mai mult decât oricare alta, a dus la ideea de a prelua înapoi controlul [de la UE], a fost, deci, factorul decisiv în cazul Brexit. Mai trebuie spus însă că multe orașe din Marea Britanie, mai ales cele de pe coastă, sunt mizerabile.

De exemplu, Dover, al cărui port este prosper și plin de viață, dar orașul propriu-zis este sărac, fiindcă nicio marfă care ajunge în port nu rămâne aici, ci merge mai departe, spre Londra. BBC s-a dus și a întrebat oamenii de acolo dacă ei chiar cred că le va fi mai bine după Brexit și toate cele ce le-au mai promis cei care doresc Brexit, iar ei au răspuns „sigur că nu credem asta, dar nu mai avem ce apăra, nu mai este ceva care să merite să apărăm”».
Noaptea ororilor! Trei oameni omorâți prin înjunghiere în zona de est a Londrei

Tinerii din România dau de 17 ori mai mulți bani pe băutură decât pentru cultură