in

Keir Starmer, liderul laburiștilor: ”Marea Britanie nu va reintra în UE în timpul vieții mele”

Keir Starmer, liderul laburiștilor: ”Marea Britanie nu va reintra în UE în timpul vieții mele”. Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Keir Starmer, a declarat că ”Regatul Unit nu va reintra în Uniunea Europeană”, piața unică sau uniunea vamală în timpul vieții sale, subliniind clar că partidul său nu va căuta să întărească relațiile cu Europa atâta timp cât el va fi prim-ministru, conform The Guardian.

”Marea Britanie nu va reintra în UE în timpul vieții mele”

Starmer a declarat miercuri reporterilor că nu crede că Marea Britanie va reveni în vreunul dintre cele trei blocuri cât timp va fi în viață, excluzând astfel aproape orice posibilitate de revenire, chiar și în cazul unui al doilea mandat.

Recent, liderul laburist a început să discute mai deschis despre planurile partidului la guvernare, având în vedere că sondajele sugerează o victorie semnificativă. De exemplu, miercuri, el a menționat că va încerca să prelungească sesiunea parlamentară imediat după alegeri pentru a avea mai mult timp să legifereze înainte de vară.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de deschiderea urnelor, Starmer a evitat în mare măsură subiectul relațiilor cu UE în timpul campaniei, pentru a nu repeta greșelile din 2019, când laburiștii au pierdut sprijinul alegătorilor Leave prin promisiunea unui al doilea referendum.
>>> Alegeri în Marea Britanie: Noile sondaje prezic o surpriză majoră

Unii au speculat că reticența de a aborda acest subiect ar putea ascunde dorința de a reintra în uniunea vamală sau piața unică în timpul unui al doilea mandat laburist, o ipoteză pe care alte figuri de rang înalt din partid nu au exclus-o complet. Cu toate acestea, Starmer a insistat că acest lucru nu este adevărat.

Întrebat dacă vede posibile circumstanțe în care Regatul Unit ar reveni pe piața unică sau în uniunea vamală în timpul vieții sale, Starmer a răspuns: „Nu. Nu cred că asta se va întâmpla. Am fost foarte clar că nu vom reveni în UE, piața unică sau uniunea vamală – și nici nu vom permite revenirea la libertatea de circulație.”

Acorduri comerciale mai bune

Cu toate acestea, el a reafirmat că Partidul Laburist ar putea obține acorduri comerciale mai bune cu UE în anumite domenii. „Cred că putem obține o înțelegere mai bună decât cea ratată sub conducerea lui Boris Johnson, în domenii precum comerțul, cercetarea și dezvoltarea și securitatea”, a spus el.
>>> Un număr record de milionari ar urma să părăsească Marea Britanie în acest an

Starmer și-a petrecut ultima zi de campanie călătorind prin Regatul Unit, începând cu o oprire în sudul Țării Galilor, alături de zeci de activiști și candidați laburiști.

Referitor la programul legislativ, el a declarat: „Cât de multă legislație vom putea aproba până la sfârșitul lunii iulie este discutabil, deoarece calendarul este foarte strâns, dar este clar că va trebui să prelungim sesiunea. Vom munci din greu.”

Pe lângă crizele imediate, Starmer a început să discute și despre provocările pe termen lung pentru un guvern laburist, inclusiv amenințarea populismului de dreapta.

El a spus că, în calitate de lider progresist, consideră că este de datoria sa să combată atractivitatea partidelor precum Reform UK și a sugerat chiar că ar fi dispus să colaboreze dincolo de liniile partidului pentru a atinge acest obiectiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

bancnota valoroasa

Banca Angliei emite un avertisment urgent pentru oricine folosește bancnote noi cu regele Charles

Trucul secret al Ryanair de a rezerva zboruri pentru mai puțin de 20 de euro