in

Keith Vaz: Anglia apreciază talentul românescKeith Vaz a blamat, într-un discurs ținut la cea de a patra ediție a Conferinței studenților români de la Londra, restricțiile impuse românilor și bulgarilor pe piața muncii și a declarat că UK are nevoie de talentul românesc.

Parlamentarul britanic, un cunoscut susținător al României, atât în perioada de preaderare a țării noastre la UE, cât și ulterior, când a promovat neimpunerea restricțiilor pe piața muncii, a declarat că Marea Britanie e conștientă de beneficiile pe care românii talentați le aduc societății.

Fostul Ministru pentru UE, în perioada lui Tony Blair, și-a început discursul dând bună dimineața în limba română. Acesta a încercat să transmită tinerilor prezenți la eveniment un mesaj optimist, menționând că știe ce înseamnă să fii imigrant și cunoaște dificultățile cu care trebuie să lupți, Vaz provenind la rândul său dintr-o familie de imigranți, care a plecat din Yemen, pe când acesta avea doar 9 ani.


În mesajul său, parlamentarul a condamnat tabloidele britanice care duc campanii agresive de denigrare a imigranților și în special a românilor, susținând că tentativele lor de manipulare, prin prezentarea constantă a evenimentelor negative în care sunt prezenți conaționalii noștri, trebuie ignorate total. De asemenea, Vaz a reamintit și de recenta ieșire a lordului Winston care a acuzat asistenții medicali români că pun în pericol viața pacienților, pentru că nu stăpânesc limba engleză. Parlamentarul a replicat că, din punctul său de vedere, românii sunt printre imigranții din UK care vorbesc cel mai bine limba engleză. Declarația sa a fost susținută ulterior, în cadrul aceluiași eveniment, și de rectorul Universității din Canterbury, Robin Baker, care a declarat că pe vremea când lucra la British Council, românii erau cei care de obicei obțineau cele mai bune rezultate la testele de examinare IELTS. Referitor la acuzele lordului Winston, Vaz a mai spus că Marea Britanie nu numai că apreciază cadrele medicale românești, dar și că societatea britanică nu-și permite să întoarcă spatele unui doctor român care vrea să profeseze in UK.

În final, parlamentarul a comentat îndemnul Amasadorului român la Londra, Ion Jinga, care-i îndemna pe studenți să nu uite de casă și să ia în calcul reântoarcerea. Vaz a spus că el în niciun caz nu ar vrea ca studenții români să părăsească Anglia la sfârșitul cursurilor, conștient de beneficiile pe care acești tineri talentați le aduc societății britanice. Dar, indiferent că rămân sau se întorc, fostul ministru le-a recomandat tinerilor prezenți să nu uite să fie mândri că sunt români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

22 octombrie 2011

CNN: Documentar șocant despre traficul uman