in

Klaus Iohannis a obținut în străinătate 92% din voturi. Primul discurs: «Cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD»

Rezultatele oficiale parţiale ale alegerilor prezidenţiale de duminică indică faptul că în ţară, Klaus Iohannis a obţinut 63.16% din voturi şi Viorica Dăncilă – 36,89 %. În diaspora, Klaus Iohannis are un scor de 92,19%, iar Viorica Dăncilă 7,81%.

În primul discurs ținut la sediul PNL după încheierea alegerilor și anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, Iohannis a declarat că aceasta a fost cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva Partidului Social Democrat.

“România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câștigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au fost într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câștig al zilei de azi. O mențiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar la vot. Este o victorie importantă, cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”, a spus Iohannis, la sediul PNL din Modrogan, după publicarea primelor exit-poll-urilor. Conform datelor de pe site-ul BEC, după numărarea a 99,91 % din cele 9.086.698 de voturi exprimate la nivel naţional, actualul preşedinte a fost creditat cu 63,16 % din voturi, iar contracandidata sa, cu 36,84%. În cazul voturilor din diaspora, după centralizarea a 74.54% din cele 944.077 de voturi exprimate, Klaus Iohannis înregistrează un scor de 92,19 %. Pentru Viorica Dăncilă au votat 7,81% dintre românii din diaspora.

Însumând voturile exprimate în ţară şi în străinătate, numărate până acum, Iohannis a fost votat de 65,47%, iar Viorica Dăncilă de 34,53 %.

În România, prezenţa la vot a fost de 49,87 %, peste 9 milioane de români exercitându-şi dreptul de vot.

Votul în străinătate în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-a încheiat luni dimineaţă, în total, votând 944.077 de alegători, o participare record a diasporei la un scrutin.

Klaus Iohannis câștigă încă un mandat de cinci ani în funcție. Exit Poll: Klaus Iohannis – 67%, Viorica Dăncilă – 33%
Statuie de 5 tone din bronz furată, topită și vândută de hoți români

Șofer român condamnat după ce a încercat să introducă ilegal cinci imigranți în Marea Britanie