in

Kovesi, pusă la punct de un jurnalist BBC: ”România, a doua cea mai coruptă țară din UE. Nu pare că ați făcut mare diferență”

Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european, a fost pusă la punct de un jurnalist de la BBC, în cadrul emisiunii HARDtalk, cel mai incisiv talkshow din Marea Britanie.

Jurnalistul Stephen Sackur i-a demonstrat Laurei Kovesi că degeaba se laudă că ar fi fost campioană a luptei anticorupție în România, de vreme ce România, după ani de luptă anticorupție și sume uriașe cheltuite de DNA, a rămas tot una dintre cele mai corupte țări din UE, a doua după Bulgaria.


Să fiu sincer, mi se pare că, în ciuda eforturilor dumneavoastră, nu ați reușit să faceți vreo diferență…”, a fost verdictul jurnalistului.

Stephen Sackur, jurnalist BBC: „Să ne concetrăm deocamdată pe România și să vedem dacă într-adevăr ați făcut vreo diferență. Sunteți o figură controversată acolo. Ați reușit să îi puneți sub acuzare pe unii dintre cei mai puternici oameni, dar când ne uităm la cum a ajuns România când ați plecat din funcție, ați fost concediată de Guvern, Transparency International spunea că România stătea chiar mai rău, fiind pe locul 70 în topul corupției 2019, regresase deci.

România era a doua cea mai coruptă țară din Europa, fiind întrecută doar de Bulgaria. Să fiu sincer, mi se pare că, în ciuda eforturilor dumneavoastră, nu ați reușit să faceți vreo diferență…

Laura Codruța Kovesi: „Păi, atunci când vorbim despre eradicarea corupției, despre reducerea acestui fenomen într-o țară, cred că asta nu e doar responsabilitatea procurorilor. E nevoie de un efort comun în lupta cu acest fenomen.

E vorba aici despre activitatea procurorilor, dar și despre acțiunile de prevenire, despre legile care să ofere suficiente instrumente procurorilor pentru a putea investiga aceste fapte.

E important de menționat că și  mentalitatea întregii societăți poate contribui la reducerea nivelului corupției. Deci nu doar investigând și arestând oamenii putem rezolva problema corupției într-un stat membru…”.

Ea a recunoscut și că a lucrat cu informații de la servicii secrete: „Am primit informații de la serviciile secrete și am folosit aceste informații ca să deschidem cazurile. Dar este important de spus și de clarificat că investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și că niciun oficial din serviciile secrete nu a lucrat la cazurile noastre, doar procurorii și polițiștii.”ȘOCANT! Pensionar englez luat la bătaie într-un autobuz de doi bărbați negri după ce i-a făcut pe aceștia „maimuțe”

VIDEO – Moment ȘOCANT într-un autobuz din Londra! Pensionar englez luat la bătaie de doi bărbați negri după ce i-a făcut pe aceștia „maimuțe”

noua ruta wizzair

Wizz Air anunță o rută nouă spre Marea Britanie