in

Laburiștii solicită guvernului suspendarea plății chiriilor pentru a se evita evacuările în perioada pandemiei

Laburiștii îi cer ministrului de Finanțe britanic, Rishi Sunak, să acorde sprijin financiar persoanelor care nu vor putea să plătească chiria în timpul crizei cauzate de coronavirus.

Parlamentarii din opoziție au solicitat suspendarea plății chiriei pentru locuințe, deoarece economia suferă deja din cauza pandemiei.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja că creditele ipotecare ar putea fi înghețate timp de trei luni, când a promis un pachet de 330 de miliarde de lire sterline pentru susținerea economiei. Dar nu a menționat milioanele de oameni care stau cu chirie și care riscă să își piardă locurile de muncă și afacerile.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat: „Guvernul a anunțat o înghețare a ratelor ipotecare pentru proprietarii de case, dar trebuie să suspende și chiriile. Milioane de oameni închiriază în Marea Britanie. Suspendați chiriile. Interziceți evacuările. Acum.”

Coronavirus: Guvernul britanic pune la bătaie 330 de miliarde de lire sterline pentru a ajuta afacerile afectate de criză

Un al laburist, Sir Keir Starmer, a declarat pe Twitter că măsurile ministrului de Finanțe „nu merg departe”. El a continuat: „Nu există sprijin pentru milioane de chiriași, nici bani pentru îngrijirea socială sau persoanele în vârstă, nu există claritate în ceea ce privește sprijinul pentru angajare și nu există bani pentru serviciile publice deja folosite la maxim.”

Răspunzând îngrijorărilor cu privire la chiriași, ministrul Sunak a spus că vor fi anunțate măsuri în „zilele următoare”. El a spus: „Cele mai mari costuri fixe cu care se confruntă multe familii vor fi plata chiriilor și este corect să avem în vedere acest lucru. Ceea ce pot să spun este că ministrul pentru locuințe (Robert Jenrick) va face în zilele următoare o declarație cu alte măsuri pentru protejarea chiriașilor în aceste momente dificile.”


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Surrey. Bătrână jefuită de indivizi care pretindeau că dezinfectează casele de coronavirus

Coronavirus în Marea Britanie: Numărul celor infectați a crescut cu 676 în 24 de ore. Se închid școlile în Scoția și Țara Galilor