in

Laburistul Sadiq Khan, primul primar musulman din istoria Londrei

Politicianul laburist Sadiq Khan a câștigat scrutinul din Londra cu 44,2%. Pe locul al doilea s-a clasat candidatul conservator, Zac Goldsmith, cu 35% din voturi. Khan a câștigat după redistribuirea voturilor, cu peste 50 de procente.

 

“Aceste alegeri nu s-au desfăşurat fără polemici, iar eu sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranţa în locul fricii, unitatea în locul diviziunii”, a declarat Khan.

 

„Nu cred că românii, sau orice altă comunitate, ar trebui să abandoneze specificitatea lor etnică. Unul dintre lucrurile care face Londra să fie cel mai mare oraș din lume este acela că orașul îmbrățișează multiculturalismul, mai degrabă decât să forțeze oamenii să-și ascundă identitatea etnică. Cunosc, din Tooting (cartier al Londrei – n. red.) modul în care comunitățile cu rădăcini în alte părți ale lumii pot trăi alături, în armonie, aici, în Londra”, a declarat Sadiq Khan pentru Ziarul Românesc cu doar câteva zile înainte de alegeri.

„Sadiq Khan face istorie ca primul primar musulman al Londrei, dar victoria sa a fost umbrită de refuzul lui David Cameron de a se dezice de legăturile sale cu extremiștii”, a scris jurnalistul Gordon Rayner în The Telegraph.

Khan a fost votat de peste 1,1 milioane de londonezi, cel mai mare număr de voturi pe care l-a luat vreodată un politician britanic.Tactica conservatorilor de a-l acuza pe Khan de legitimarea extremismului nu a avut rezultat în capitala britanică, fiind descrisă de liderul laburist Jeremy Corbyn ca „defăimare josnică”.

 Pe 5 mai au avut loc alegeri în mai multe orașe din Marea Britanie, printre care și în Londra, dar și pentru parlamentele regionale din Scoția și Țara Galilor. Astfel, electoratul britanic a ales joi peste 2.700 de oficiali în 124 de consilii locale și trei parlamente regionale.

Khan s-a născut în Londra, tatăl său fiind un imigrant pakistanez șofer de autobuz, și a absolvit „University of North London”. A început să lucreze ca avocat (solicitor) specializat în drepturile omului și a fost consilier al  „London Borough of Wandsworth” între 1994 și 2006. În anul 2008 a ocupat funcțiile de Ministru de Stat pentru Comunități și Ministru de Stat pentru Transporturi în Guvernul laburist al lui Gordon Brown.

Interviu cu Sadiq Khan, candidat laburist la Primăria Londrei. Ce spune despre comunitatea românească și cum vrea să rezolve problema locuințelor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit-ul i-ar trimite acasă pe majoritatea românilor din UK

S-a descoperit! Cum reușesc unii oameni să pară mult mai tineri decât sunt