in

Liberalii contraatacă: „Oamenii lui Ponta din consulate au creat haos la alegerile din diaspora. Să plece!”

Liberalii cer retragerea consulilor de la Barcelona, Bilbao, Torino şi Bălţi, despre care spun că sunt „clienţi politici numiţi de guvernul Ponta”, trimiși să creeze haos în diaspora.

În solicitarea trimisă ministrul de externe Lazăr Comănescu, liberalii susţin că oficialii „au tratat cu dispreţ şi dezinteres membrii comunităţilor româneşti din circumscripțiile consulare pe care le gestionează”, atât în perioada alegerilor prezidenţiale din 2014, cât şi pe tot parcursul activităţii lor.

„Referitor la afirmaţiile jignitoare ale lui Victor Ponta la adresa cetăţenilor români din diaspora, îi atragem atenţia, în modul cel mai serios, că principalul vinovat pentru haosul de la urne din toamna anului 2014 este domnia sa, alături de clienţii politici numiţi de guvernul domniei sale în unele dintre consulatele generale ale României în străinătate, persoane care, călcând în picioare demnitatea funcţiei de diplomat român, au pus interesul de partid mai presus de interesul public şi au aruncat o pată pe obrazul colegilor din Ministerul Afacerilor Externe”, se arată, în comunicatul de presă al PNL.

„Considerăm că această măsură este absolut necesară şi oportună în contextul în care Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru al României, încearcă într-un mod jalnic şi profund necinstit să îi facă vinovaţi pe cetăţenii români din diaspora de gestionarea defectuoasă a procesului electoral din noiembrie 2014”, se mai arată în comunicat.

Secretarul general PNL Diaspora, Marian Zlotea, afirmă că liberalii au sesizat situaţia, prin numeroase plângeri penale.

„Numeroase plângeri au fost retransmise de către noi Ministerului Afacerilor Externe, plângeri făcute împotriva consulilor PSD Geanina Boicu – vicepreşedinte PSD Diaspora şi Marian Popescu – secretar general PSD Diaspora, numiţi consuli generali la Barcelona, respectiv Bilbao, de către Victor Ponta, pentru a crea haos în diaspora. Îi solicit domnului Comănescu să nu uite bătaia de joc de la alegerile din 2014 şi să ia măsurile necesare, printre care schimbarea consulilor care au ajutat la crearea acestui haos”, a declarat secretarul general al PNL Diaspora Marian Zlotea, potrivit sursei citate.


Victor Ponta a susţinut, duminică, 21 august, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

 

„Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor”, a susţinut Ponta la RTV.

Ponta, despre românii din diaspora: la alegerile din 2014 „se puneau şi de patru ori la rând, să se arate la televizor”

Dosarul votului din diaspora, îngropat de parlament. Corlățean scapă basma curată

Premierul Ponta demisionează. „Îmi depun mandatul”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
„L’Om DAdA” de de Gigi Căciuleanu, un spectacol plin de energie şi umor, la Sadler’s Wells

Cazul Berevoiești se repetă în Irlanda. Zeci de români ținuți în SCLAVIE!