in

Lidl mărește salariile în Mare Britanie. Angajații din România nici nu visează să câștige atât

lidl marea britanie

Lidl a majorat salariile pentru noii angajați din Marea Britanie la peste 10 lire sterline pe oră, ceea ce arată că va deveni supermarketul cu cele mai mari salarii din Regatul Unit.

Șefii Lidl au spus că salariile de început vor crește de la 9,50 lire sterline la 10,10 lire sterline pe oră, în afara Londrei, și de la 10,85 lire sterline la 11,30 lire sterline în Londra, din martie anul viitor.

De asemenea, angajații cu experiență vor avea ratele de salariu crescute la 11,40 lire sterline în afara Londrei, respectiv 12,25 lire sterline în interiorul Londrei, în funcție de vechimea în muncă.

Reprezentanții supermarketului susțin că acest lucru înseamnă că Lidl devine, astfel, cel mai bine plătit din țară. Decizia creșterii salariilor a venit în semn de recunoaștere față de munca grea depusă de angajați în timpul pandemiei.

Șefii au spus că suma de 18 milioane de lire sterline cheltuite de companie pentru noile salarii echivalează cu 50 de milioane de lire sterline investite în creșteri salariale pe oră în ultimii cinci ani.

Criza din Marea Britanie: Supermarketurile folosesc fotografii cu alimente pentru a umple rafturile

Urmează un bonus de 200 de lire sterline pentru toți lucrătorii din prima linie din acest an, alături de tichete cadou de 150 de lire sterline pentru tot personalul care a lucrat în 2020, în timpul pandemiei.


Christian Hartnagel, directorul executiv al Lidl GB, a declarat: „Avem planuri ambițioase de a ne dezvolta afacerea în Marea Britanie și, pentru a face acest lucru, trebuie să ne asigurăm că atragem și avem grijă de cei mai buni angajați la fiecare nivel al afacerii noastre”.

La începutul acestui an, Morrisons a devenit primul supermarket din Marea Britanie care a plătit cel puțin 10 lire sterline pe oră după ce și-a majorat salariul minim de la 9,20 lire sterline. Multe companii au fost forțate să mărească salariile pe fondul unei bătălii continue pentru personal.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

272 de imigranți care încercau să ajungă în Anglia, salvați în Canalul Mânecii

272 de imigranți care încercau să ajungă în Anglia, salvați în Canalul Mânecii

Autoturism de lux căutat în Marea Britanie, descoperit în Constanța

Autoturism de lux căutat în Marea Britanie, descoperit în Constanța