in

Logodnicul britanic al unei victime de la Colectiv: „Vreau să o aduc în Anglia, are mai multe șanse”Logodnicul britanic al unei românce rănită grav în tragedia de la Club Colectiv vrea ca femeia să fie tratată în Marea Britanie, altfel el crede că va muri.

El pledează pe lângă autoritățile britanice să acopere costurile de transport, care se ridică la 50.000 de lire sterline, scrie Daily Mail.

Dwain Mensah, de 31 de ani, din Luton, a spus că logodnica sa, Elsa Albu, de 37 de ani, se află în comă indusă de 11 zile, după ce a suferit arsuri grave în urma incendiului.

Britanicul a declarat că oficialii români au spus că vor plăti pentru a acoperi costurile de transport în Marea Britanie, însă acum oferta este reconsiderată, iar el crede că dacă femeia va muri dacă nu va fi adusă acasă, în Luton.

Potrivit Daily Mail, pe 30 octombrie, Elsa își sărbătorea ziua de naștere, împreună cu fratele său, Adi, și câțiva prieteni, în Club Colectiv din București.

Prietenii au murit în urma incendiului, iar fratele său a suferit arsuri foarte grave, a declarat logodnicul.

Potrivit acestuia, femeia are arsuri de gradul 3 și este în comă indusă. El a mai spus că fata a scăpat inițial de bucățile de tavan aprinse, însă a suferit arsurile în momentul în care oamenii în flăcări s-au prăbușit peste ea.

Dwain Mensah a mai spus că logodnica lui a fost lăsată pe trotuar timp de 40 de minute, întrucât „autoritățile au trimis mașini de pompieri în loc de ambulanțe”.

Britanicul a mai declarat că tratamentul logodnicei sale ar fi decontat de NHS dacă aceasta revine în UK, însă guvernul britanic nu vrea să plătească transportul, care ar ajunge la 50.000 de lire sterline.

„Trebuie să ajungă în Marea Britanie pentru a trăi, dacă rămâne acolo, va muri”, a spus logodnicul româncei.

El a mai declarat că în cazul în care statul român nu va suporta cheltuielile de deplasare, singura șansă ar fi o unitate medicală aeriană privată, MEDEVAC, însă aceasta nu poate fi o opțiune în condițiile în care nu se va primi niciun fel de ajutor financiar.


Încă doi tineri, victime ale tragediei de la Colectiv, s-au stins în spitale din Anglia

Solidaritate. Românii din Londra au comemorat victimele de la Club Colectiv – Galerie foto + VIDEO

A murit unul dintre răniții transportați în Marea Britanie. Avea 28 de ani și era artist grafic

Protest la Birmingham. „Romania, Rezistă!”, „Noi suntem Colectiv!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La nici șase luni de la numire. Ambasadorul României la Londra ar putea fi înlocuit

Ambasada României mulțumește pentru mesajele de solidaritate