in

Londonezii îi taxează pe conservatori din cauza Brexit. Lovitură usturătoare pentru Theresa May

Fostul conservator Zac Goldsmith, cel care a pierdut primăria Londrei în favoarea laburistului Sadiq Khan, a suferit o nouă înfrângere umilitoare în Richmond-Park, sudul Londrei, acolo unde a candidat independent pentru un post vacant de parlamentar.

Goldsmith a fost înfrânt de candidatul liberal-democrat,  Sarah Olney, o necunoscută în politica britanică, iar specialiștii pun acest fapt pe seama Brexit.

Olney a fost votată de 20.510 de persoane, în timp ce Goldsmith a luat 18.638 de voturi, iar în acest fel Theresa May a pierdut un susținător în Parlamentul Britanic, scrie Evening Standard. Doar 14 locuri de parlamentari îi despart pe conservatori de a pierde majoritatea politică, se mai arată în publicația citată.
Guy Verhofstadt, negociatorul Brexit desemnat de UE l-a felicitat imediat pe noul opozant al Theresey May din parlament: „Europa veghează, suntem mândri!”

Sarah Olney a declarat, după aflarea rezultatului că este vorba despre decizia londonezilor de a respinge „viziunea UKIP pentru Marea Britanie”, confirmată recent în discursul premierului May.

Am văzut viziunea UKIP pentru Marea Britanie, de creștere a intoleranței, de a privi înapoi și de divizare, așa cum am văzut că s-a întâmplat și în Statele Unite sau în Europa. Dar astăzi am spus NU. Vom apăra Marea Britanie pe care o iubim”, a spus Olney în discursul său.

Ea a adăugat: „Mesajul nostru e clar. Nu  vrem Brexit, nu vrem țara scoas din piața unică și nu vom lăsa intoleranța, diviziunea și frica să câștige”.

 

Goldsmith renunțase la postul său de parlamentar conservatot în octombrie, după ce Partidul Conservator a luat dezicia înființării unei a treia piste pe Aeroportul Heathrow, lucru cu care el nu era de acord. Acesta a fost și motivul pentru care a candidat independent, pierzând peste 13 procente față de anul 2015 când a candidat alături de conservatori.

Guvernul britanic, un nou proces legat de Brexit. „Nu ni s-a spus totul!”

Brexit, negociatorul european: ”Procesul de separare, finalizat înaintea viitoarelor alegeri europene”

Un Lord englez le spune britanicilor de ce au nevoie de imigranți: „Voi sunteți extrem de proști”

Scoția și Țara Galilor, admise în procesul contra Guvernului May. Ministru scoțian: „Nu puteți să ne ignorați”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românul din echipa primarului Londrei, candidat la Senat pe listele PSD. „Brexitul bate la ușă. Prezența mea în Parlamentul României este CRUCIALĂ”

Marea Britanie, cel mai mare val de imigranți înregistrat până acum. Românii, cei mai mulți nou-veniți în Regat