in

Londra: Amenzi penale pentru petrecerile ilegale de la Guvern. Boris Johnson a fost prezent la unele dintre ele

20 de amenzi penale pentru petrecerile ilegale de la Guvern.

Poliția Metropolitană a anunțat că va emite 20 de amenzi penale pentru petrecerile din Downing Street care au încălcat regulile de izolare.

Premierul Boris Johnson s-a numărat printre cele 100 de persoane chestionate de către poliție, dar nu se știe încă dacă se numără printre cei care vor fi pedepsiți, arată Sky News.

Poliția Metropolitană urmează să elibereze 20 de amenzi persoanelor care au participat la petrecerile din Lockdown de la reședința premierului și de la sediul Guvernului.

Dar poliția nu a numit persoanele care se confruntă cu sancțiunile și nici la ce evenimente au participat.

Cazul „partygate” se referă la 12 evenimente în care restricțiile COVID au fost încălcate în 2020 și 2021.

Lovitură pentru Boris Johnson. Poliția anchetează petrecerile de la Guvern din lockdown

Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, a declarat că „Boris Johnson a fost găsit vinovat de încălcarea legii” și că trebuie să demisioneze.

„Astăzi vom începe inițial să trimitem 20 de notificări cu penalități care urmează să fie emise pentru încălcări ale reglementărilor COVID-19”, a anunțat Poliția Metropolitană.

„Oficiul de caziere judiciare ACRO va fi apoi responsabil pentru eliberarea FPN-urilor persoanei în urma sesizărilor de la MPS [Serviciul de poliție metropolitan]”, se arată într-un comunicat al poliției.

Poliția a anunțat că mai sunt dovezi suplimentare de evaluat și „pot fi făcute trimiteri suplimentare către ACRO dacă se face pragul probatoriu”.

Boris Johnson a fost la șase dintre petrecerile pentru care s-au emis amenzi penale

Expertul juridic Joshua Rozenberg a declarat pentru Sky News că numărul persoanelor amendate nu este cunoscut, deoarece „unele ar putea primi mai mult de o notificare de penalizare fixă” și că procesul de emitere a sancțiunilor „ar putea dura ceva timp”.

Premierul ar fi participat la șase dintre evenimentele analizate, dar încă nu este clar dacă va primi o amendă.

Una dintre petrecerile investigate a fost cea de la ziua de naștere a lui Boris Johnson în iunie 2020, la care a participat și ministrul de Finanțe, Rishi Sunak.

Amenzile ​​nu echivalează cu o condamnare penală, dar pot avea ca rezultat citarea în instanță și urmărirea penală dacă nu sunt plătite.

Mai mulți parlamentari conservatori i-au cerut lui Johnson să demisioneze din cauza petrecerilor, dar unii și-au schimbat poziția de când a început războiul din Ucraina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

O combinație mortală de boli amenință Marea Britanie. Ce este flurona și ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

O combinație mortală de boli amenință Marea Britanie. Ce este flurona și ce trebuie să faceți dacă prezentați simptome

regina memorialul

Regina Marii Britanii, prima apariție în public după cinci luni. Suverana participă la memorialul Prințului Philip