in

Londra ar putea sta în lockdown mai multe luni, anunță ministrul Sănătății din Marea Britanie

Londra și sud-estul Angliei ar putea sta în lockdown total mai multe luni, până când vaccinul va începe să funcționeze, avertizează ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

El a declarat în această dimineață, 20 decembrie, că ar fi „foarte dificil” să ții sub control virusul mortal fără ca vaccinul să fi fost administrat pe scară largă, mai ales după apariția noii tulpini, mult mai contagioasă.

Noua variantă a coronavirusului este considerată a fi cu aproximativ 70% mai infecțioasă decât tulpina inițială, iar oficialii din sănătate recunosc că este „scăpată de sub control”.

Hancock a recunoscut că „este un drum lung de parcurs”.

Londra si sud-estul Angliei intră în lockdown total până la Anul Nou. Relaxarea de Crăciun se ANULEAZĂ, anunță Boris Johnon

„Cazurile din zonele de nivel 4 au crescut îngrijorător în ultimele zile, pentru aproximativ două săptămâni. Avem un drum lung de parcurs pentru a rezolva acest lucru. În esență, trebuie să obținem rezultate cu vaccinul”, a spus el.


În ciuda unei revizuiri așteptate la 30 decembrie, Hancock a spus că având în vedere viteza cu care se răspândește această nouă variantă a virusului, va fi „foarte dificil să o păstrăm sub control”.

El a recunoscut că este un „sfârșit îngrozitor al unui an incredibil de dificil”.

„Toată lumea a așteptat cu nerăbdare (Crăciunul) după toate sacrificiile care au fost făcute, dar din păcate acest virus, noua tulpină, a fost scăpat de sub control”, a adăugat ministrul Sănătății.

El a insistat că guvernul a trebuit să acționeze după ce i s-au prezentat dovezile științifice asupra noii tulpini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Londra: Polițiștii spun că noul lockdown „nu are sens”: „Oamenii nu vor respecta regulile, iar noi nu le vom face nimic”

Virusul mutant, zborurile dintre Marea Britanie și România SE SUSPENDĂ; persoanele care vin din UK intră în carantină 14 zile