in

Londra. Britanicii sunt nemulțumiți de Brexit

La patru ani și jumătate după ce au votat în favoarea Brexit, britanicii sunt nemulțumiți de felul în care evoluează lucrurile, mai ales din punct de vedere economic, relatează CNN.

Aproximativ 27% dintre britanici vor ca regatul să păstreze relații mai strânse cu Uniunea – pentru a putea eventual adera din nou, mai târziu, arată un sondaj, realizat de către Institutul Opinium pentru British Foreign Policy Group, pe un eșantion reprezentativ de 2.002 britanici.

De asemenea, 22% dintre britanici ar vrea relații mai bune cu Uniunea, însă exclud o revenire asupra ieșirii din UE vreodată.

Brexit: O piață de 1 miliard de euro pe zi se mută din Marea Britanie în UE

Alte 12% dintre persoanele intervievate preferă o îndepărtare și mai mare a regatului de Uniune.

Însă 24% dintre chestionați aprobă acordul comercial al lui Johnson cu Bruxellesul, dar cu o rezervă importantă – ei consideră că acesta era ”cel mai bun acord posibil” la acel moment.

Întrebați ce părere au despre un viitor mai îndepărtat, 15% dintre participanții la sondaj răspund că nu stiu cum să se poziționeze în privința acestui subiect. Acest sondaj consolidează un sentiment potrivit căruia britanicii sunt foarte împărțiți de o fractură politică, începând din 2016, o situație care nu pare să se rezolve.
Marea Britanie: Elevii vor trebui testați pentru COVID de două ori pe săptămână

Românii din Scoția au prima biserică ortodoxă, în Dundee. De Crăciun s-a oficiat prima slujbă