in

Londra. Prețurile la locuințe, scădere dramatică. Case mai ieftine cu zeci de mii de lire sterline

Prețul mediu al unei case în Londra a scăzut cu 4,4% în luna mai, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, arată pagina Homes and Property care citează Biroul Național de Statistică.

Scăderea este cea mai mare de la cea de pe timpul crizei financiare, din 2009.


Astfel, prețul mediu al unei locuințe a ajuns la 457.471 lire sterline, cu o scădere de aproximativ 21.000 de lire sterline, fiind cea de a 15-a lună de scăderi consecutive.

La nivel național, prețurile la case au crescut cu 1,2% în cursul anului, până în luna mai, cu toate că în luna aprilie s-a înregistrat o scădere de 1,5%.

„Prețurile din Londra tind să simtă mai mult impactul tulburărilor politice decât în alte regiuni ale Marii Britanii”, spune Paul Smith, CEO al agenției imobiliare Haart.

Doua cartiere din Londra au înregistrat scăderi uriașe, cu 51.267 lire sterline (9,6%) în Barnet și cu 66.432 lire sterline (8,3%) în City of London.

Scăderi semnificative s-au înregistrat și în cartierele Southwark (5,8%), Kingston-upon-Thames (5,6%), Islington (5,5%) și Harrow (5,4%).

Doar șapte din cele 33 de cartiere din Londra au înregistrat o creștere a prețurilor medii, în ultimele 12 luni. Prețurile din Haringeywere au crescut cu peste 33.000 de lire sterlin, iar în Hackney s-a înregistrat o creștere similară, cu până la 5,7%.

Newham, Barking și Dagenham, Hounslow, Waltham Forestal și Brent au înregistrat, de asemenea, creșteri, pe fondul scăderilor accentuate observate în restul capitalei.

Prețurile locuințelor din Marea Britanie, cea mai mare creștere înregistrată vreodatăSăptămână de foc în Londra: Se anunță temperaturi de peste 33 de grade Celsius

Middlesbrough. Român condamnat la 10 ani de închisoare după ce a violat o prostituată. A început să plângă la aflarea sentinței