in

Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

Londra și Parisul sunt într-un nou război al declarațiilor după ce ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, i-a anulat omologului său britanic Priti Patel invitația la reuniunea europeană privind migrația, care urmează să aibă loc duminică în orașul francez Calais.

Măsura a fost anunțată după publicarea unei scrisori în care prim-ministrul britanic Boris Johnson propune returnarea în Franța a tuturor migranților care traversează Canalul Mânecii cu destinația Regatul Unit, arată Agerpres.

În replică, ministrul Transporturilor din Regatul Unit, Grant Shapps, și-a exprimat speranța că Franța va reveni asupra deciziei de a anula invitația adresată lui Patel.

„Nicio țară nu poate rezolva asta de una singură și de aceea sper că francezii vor reven” asupra deciziei, a declarat Shapps la BBC.

Purtătorul de cuvânt al guvernului francez a anunțat că ministrul Darmanin i-a transmis lui Patel că „nu mai este binevenită” la reuniunea de duminică, invocând scrisoarea premierului britanic adresată președintelui Franței, Emmanuel Macron. „Acea scrisoare lasă de dorit pe fond și este deplasată ca formă”, a declarat Attal la BFM TV.

Tragedie în Canalul Mânecii. Zeci de oameni au murit încercând să ajungă în Marea Britanie cu o barcă gonflabilă

Acesta a acuzat Regatul Unit de dublu discurs și de încercarea de o externalizare a problemelor.

La reuniune sunt invitați miniștri responsabili cu migrația din Belgia, Țările de Jos, Germania și reprezentanți ai Comisiei Europene. Întâlnirea are loc la câteva zile după ce miercuri și-au pierdut viața, într-un naufragiu, 27 de migranți care încercau să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul Unit.

Marea Britanie a cerut un acord bilateral privind returnările

În scrisoarea pe care liderul de la Londra a difuzat-o joi noapte pe contul său de Twitter, acesta detaliază mai multe măsuri pe care ar dori să le vadă puse în aplicare pentru „a avansa tot mai rapid” în această criză și a evita repetarea unei tragedii precum cea de miercuri.

Între altele, Johnson îi cere lui Macron „patrule comune pentru a evita ca tot mai multe ambarcațiuni să plece de pe plajele franceze, desfășurarea de tehnologie și patrule în apele teritoriale ale fiecărei țări și un acord bilateral cu Franța privind returnările”

Pentru Franța, publicarea acestei scrisori este „inadmisibilă și contrară discuțiilor” purtate cu omologii săi din alte țări, ceea ce a dus la anularea invitației pentru Patel și deschide calea izbucnirii unui nou conflict diplomatic între cele două state.

Franța și Marea Britanie se acuză reciproc după tragedia din Canalul Mânecii în care au murit 31 de imigranți


Marea Britanie cere returnarea tuturor migranților în Franța. Londra și Parisul, la cuțite

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Haos în Londra. Greva de la metrou paralizează capitala britanică

Haos în Londra. Greva de la metrou paralizează capitala britanică

furtuna arwen

Avertizare meteo în Regatul Unit. Furtuna Arwen lovește cu vânt puternic și zăpadă