Menu
in

Londra si sud-estul Angliei intră în lockdown total până la Anul Nou. Relaxarea de Crăciun se ANULEAZĂ, anunță Boris Johnon

Relaxarea de cinci zile promisă pentru perioada Crăciunului se anulează în Londra și alte zone din sud-estul Angliei, plus Țara Galilor, unde va fi lockdown total până la Anul Nou, iar cealaltă parte a țării va avea parte de ridicarea restricțiilor doar pentru o zi.

Anunțul a fost făcut în această seară de premierul Boris Johnson și vine în urma unui nou val de infectări  provocat de tulpina mutantă a coronavirusului care se răspândește cu repeziciune în zonele respective.

Astfel, milioane de oameni nu vor mai putea să se întâlnească de Crăciun, începând de mâine, când va intra în vigoare nivelul 4 al restricțiilor – echivalent cu un lockdown complet.

Toate zonele aflate în prezent la nivelul 3, din sud-est – inclusiv Londra – vor intra de duminică, 20 decembrie, în nivelul 4.

Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că relaxarea planificată de cinci zile a restricțiilor în perioada sărbătorilor va fi acum limitată la o singură zi.

„Având în vedere dovezile pe care le avem cu privire la această nouă variantă a virusului și potențialul risc pe care îl prezintă, trebuie să vă spun, cu inima încărcată, că nu putem continua Crăciunul așa cum am planificat”, a spus Johnson într-o conferință de presă din această seară.

Guvernul a anunțat sâmbătă, 19 decembrie, alte 27.052 de ​​cazuri confirmate de COVID-19, în Marea Britanie, cu alte 534 de persoane decedate în 24 de ore.

Noile măsuri înseamnă închiderea magazinelor neesențiale, a sălilor de fitness și frizeriilor, iar oamenilor li se cere să lucreze de acasă, acolo unde este posibil. Populația poate ieși din case doar pentru a se duce la lucru, pentru educație, îngrijire a copiilor și exerciții fizice.

Autoritățile britanice iau în considerare un nou lockdown după Crăciun

Cu toate acestea, slujbele religioase vor fi permise, sub restricții înăsprite.

Johnson a mai spus că guvernul renunță la planurile anterioare pentru o relaxare de cinci zile a regulilor COVID și le-a spus oamenilor din zonele de nivel 4 că nu se vor putea întâlni cu cei din alte gospodării.

În celelalte zone, oamenilor li se va mai permite să se întâlnească, dar doar cu alte două gospodării, și doar în ziua de Crăciun.

„Când virusul își schimbă metoda de atac, trebuie să ne schimbăm și noi metoda de apărare”, a spus Johnson.

„În calitate de prim-ministru, cred sincer că nu există o alternativă pentru mine”, a continuat el.

Măsurile de nivel 4 din sud-est vor fi în vigoare pentru o perioadă inițială de două săptămâni, cu o revizuire la 30 decembrie, dar Johnson a subliniat că oamenii trebuie să respecte regulile pentru perioada de Anul Nou.

Cei din zonele de nivel 4 li se cere să nu rămână peste noapte departe de casă sau să călătorească în străinătate pentru vacanțe, în timp ce persoanele din alte zone sunt sfătuite să nu intre în zonele de nivel 4 – și să nu călătorească în general dacă pot evita acest lucru.

În conformitate cu noul nivel al restricțiilor din Anglia, doar o singură persoană dintr-o gospodărie se poate întâlni cu o altă persoană dintr-o gospodărie diferită, în exterior.

Guvernul a sugerat că școlile se vor redeschide în continuare în zonele de nivel 4, după sărbătorile de Crăciun.

Acțiunea are loc din cauza noii tulpini mutantede coronavirus – cunoscută sub numele de VUI-202012/01 – care se răspândește mai repede decât varianta inițială și se pare că este motivul creșterii rapide a ratelor de infectare din sud-est, scrie Sky News.

Cazurile de COVID-19 s-au dublat în Londra, în ultimele câteva săptămâni, în timp ce în Kent au continuat să crească, în ciuda faptului că zona a fost supusă măsurilor de nivel 3, de la sfârșitul lockdownului.

„Crăciunul din acest an va fi foarte diferit, dar trebuie să fim realiști”, a spus Johnson.

„Ne sacrificăm șansa de a-i vedea pe cei dragi de acest Crăciun, dar avem șanse mai mari să le protejăm viața, astfel încât să îi putem vedea la Crăciunul viitor”, a mai declarat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version