in

Londra. Una dintre zonele cu cei mai mulți români ar putea intra în carantină. Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere

Londra. Una dintre zonele cu cei mai mulți români ar putea intra în carantină. Numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere

Consiliul Harrow, zonă a Londrei unde locuiesc foarte mulți români, a anunțat că ar putea să impună restricții locale dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește la peste 50 de infectați la 100.000 de locuitori.

Potrivit unui raport prezentat săptămâna trecută, consiliul a arătat planul de gestionare a unui focar local de coronavirus.

Astfel, Cllr Graham Henson, lider al Consiliului Harrow, a menționat că acest cartier s-a mutat „într-o zonă de interes național”, deoarece cazurile au crescut la peste 20 la suta de mii de locuitori.

Șocant! Un voluntar din UK s-a îmbolnăvit după ce a fost vaccinat anti-COVID-19. „Nu mai puteam să mă mișc”

Consiliul intenționează să sporească accesul la teste pentru a evalua o imagine exactă a situației din Harrow, în timp ce le spune locuitorilor să rămână vigilenți.

„Covid-19 a lovit puternic comunitățile noastre și este destul de clar că nu a dispărut”, a declarat Cllr Henson. Nu suntem într-o situație de criză în acest moment – însă trebuie să fim pregătiți. Principala provocare este menținerea și extinderea tiparelor de comportament care au redus numărul de infecții în Harrow – lucruri precum conștientizarea distanțării sociale, purtarea măștilor și spălarea mâinilor”.

„Există această îngrijorare în legătură cu faptul că oamenii care ignoră îndrumările de a intra în magazine cu mască pe față sau întâlniri în grupuri mari în mod regulat”, a continuat liderul Consiliului Harrow, zonă unde locuiesc și mulți români.

Potrivit raportului, dacă situația se va intensifica, se va urma sfatul guvernului cu privire la restricțiile ce ar fi puse în aplicare pentru a controla un focar mai mare.

Săptămâna trecută, guvernul a anunțat că, începând de pe 14 septembrie, întrunirile interioare și exterioare trebuie să fie limitate la șase persoane – deși locurile de muncă și de cult, de exemplu, sunt scutite, cu condiția adoptării măsurilor de siguranță.
Cea mai îngustă casă din Londra se vinde cu UN MILION DE LIRE STERLINE. Are doar 170 cm lățime

Anglia: Bebeluș de doar 12 zile, ucis de câinele familiei. Părinții au fost arestați și acuzați

Anglia: Bebeluș de doar 12 zile, ucis de câinele familiei. Părinții au fost arestați și acuzați