Menu
in

Lovirea și pălmuirea copiilor de către părinți, interzise prin lege în Țara Galilor. Conservatorii se revoltă: „Părinții știu mai bine”

Lovirea și pălmuirea copiilor a fost interzisă prin lege în Țara Galilor, iar oamenilor li s-a spus să contacteze serviciile sociale sau poliția dacă văd că un părinte sau un îngrijitor care aplică pedepse fizice micuților.

Schimbarea legii, care a intrat în vigoare luni, 21 martie, a fost salutată drept „istorică” de guvernul galez condus de laburiști și de organizații pentru protecția copilului, care au cerut Angliei să urmeze exemplul.

Dar criticii, inclusiv conservatorii galezi, și-au exprimat îngrijorarea că acest lucru ar criminaliza părinții și este posibil să se creeze o „cultură Stasi”, în care oamenii fac acuzații rău intenționate.

Legislația care a intrat în vigoare înlătură apărarea „pedepsei rezonabile” care a fost în vigoare încă din epoca victoriană în Anglia și Țara Galilor și face ca toate formele de pedeapsă fizică împotriva copiilor, cum ar fi lovirea, pălmuirea și scuturarea sunt ilegale, arată The Guardian.

Legea se va aplica tuturor din Țara Galilor, inclusiv vizitatorilor.

Julie Morgan, ministrul adjunct al serviciilor sociale, care a militat pentru schimbarea legii de mai bine de două decenii, a declarat: „Astăzi este un moment istoric pentru copii și drepturile lor în Țara Galilor, deoarece pedepsirea fizică a copiilor aparține de trecut.”

Părinții trebuie să fie atenți dacă își lasă copiii la colindat de Halloween. Ce pericol grav îi paște pe cei mici

Pedepsirea fizică a copiilor nu este interzisă în Anglia

Morgan a spus că speră că Anglia va urma exemplul Țării Galilor și al Scoției, care are legislația din noiembrie 2020. Ea a spus: „Ne-ar plăcea să se întâmple în Anglia. Suntem fericiți să lucrăm cu oameni din Anglia pentru a promova acest lucru.”

Site-ul web al guvernului galez arată clar că oricine pedepsește fizic un copil va încălca legea, riscă să fie arestat sau acuzat de agresiune și poate avea dosar penal.

Conservatorul galez și ministrul din umbră al serviciilor sociale, Gareth Davies, a spus că legea este „inutilă, imposibilă și nedorită” și a fost promovată de politicieni care cred că știu mai bine decât părinții.

„Guvernul laburist din Cardiff Bay este în mod clar mai interesat de dogmele new age decât de respectarea părinților”, a spus acesta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2.5]
Exit mobile version