in

Lovitură de teatru. Românii fără adăpost expulzați din Marea Britanie pot primi despăgubiri. Expulzările, declarate ilegale de instanțăSute de est-europeni fără adăpost expulzați de guvernul britanic pot cere despăgubiri după ce Înalta Curte a decis că politica deportărilor este ilegală.

Judecătoarea Lang i-a comunicat ministrului de Interne, Amber Rudd, că legea deportărilor este greșită și discriminatorie.

Primele raiduri pentru alungarea străinilor fără adăpost au avut loc în Londra în 2015, ajungând o practică la nivel național.


La acțiunile ilegale au participat organizații caritabile pentru St Mungo și Thames Reach, consiliile locale și poliția.

Potrivit The Times, Ministerul de Interne a refuzat să spună câte persoane din Uniunea Europeană au fost deținute și deportate. Paul Heron, de la Unitatea pentru Dreptul Interesului Public, a adus în prim plan cazurile a trei bărbați, doi din Polonia și unul din Letonia. „Există sute de cereri de despăgubiri pentru detenție ilegală. Avem cel puțin zece clienți care au fost deținuți ilegal”, a declarat el.

Unul dintre clienții lui Heron este un tânăr bulgar care a lucrat în Marea Britanie timp de doi ani și jumătate. El a fost reținut pentru că dormea într-o camionetă și a fost ținut într-un centru de detenție mai bine de șapte luni.

Organizația North East London Migrant Action a cerut ONG-urilor care au lucrat cu echipele de la imigrație să își revizuiască poziția.

„Sperăm că această decizie va pune capăt politicii sociale care a folosit detenția și deportarea drept soluții pentru eradicarea lipsei unui adăpost”, a declarat un purtător de cuvânt al organizației menționate.

Ministerul de Interne a spus că a este dezamăgitor dar nu va face apel.

Numărul românilor fără adăpost care din Londra a crescut de la 496, în 2012, la 1.545, în 2015-2016. Guvernul a spus că aceștia „au creat presiuni intolerabile asupra resurselor autorităților locale și organizațiilor caritabile”.

De asemenea, scrie The Times, numărul familiilor considerate fără adăpost care trăiesc în locuințe temporare finanțate de consilii a crescut cu aproape două treimi în ultimii șapte ani, arată cifrele departamentului de comunități.

Au omorât în bătaie un român fără adăpost: „Am crezut că e amuzant”

Româncă de 84 de ani fără adăpost, desfigurată de patru tineri neonaziști

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aducea muncitori români la muncă în Anglia și nu îi plătea. Reținut pentru trafic și exploatare

Șofer fără permis, fără asigurare și băut. Doi români au murit într-un accident în Anglia