in

Lovitură de teatru. Trei sferturi dintre europenii din Regatul Unit nu ar fi eligibili să rămână potrivit noilor propuneri legislative privind imigrația


Trei sferturi dintre lucrătorii din UE care se află în prezent în Regatul Unit nu sunt eligibili în cadrul noilor propuneri legislative privind imigrația, potrivit The Independent.Grupul de reflecție IPPR a arătat că 97% din angajații actuali care sunt cetățeni UE și lucrează în industria hotelieră din Marea Britanie ar fi neeligibili în conformitate cu orientările Comitetului consultativ privind imigrația.

În aceste condiții, trei sferturi dintre lucrătorii Uniunii Europene aflați în prezent în Marea Britanie ar fi neeligibili să vină și să lucreze în Marea Britanie în cazul în care guvernul ar acționa în baza recomandărilor Comitetului Consultativ pentru Migrație (MAC) din această săptămână.

Rezultatele, analizate de  Institutul de Cercetare pentru Politici Publice (IPPR), subliniază faptul că economia Marii Britanii se bazează foarte mult pe forța de muncă slab calificată de pe continent și va întări preocupările cu privire la o propunere-cheie în raportul MAC.

MAC a anunțat că, dacă Marea Britanie va proiecta sistemul britanic de imigrație de la zero după Brexit, ar trebui să încerce să pună capăt fluxurilor de lucrători cu calificări scăzute din UE și să privilegieze persoanele înalt califícate, ceea ce ar include și un prag de salarizare de minim 30.000 de lire sterline pe an.

Pe de altă parte, Camerele de Comerț din Marea Britanie au descris perspectiva unei întreruperi bruște a imigrației cu nivel scăzut de calificare din UE ca potențial „dezastruoasă” pentru firmele din Regatul Unit.

De asemenea în industrii precum tranportul și depozitele, 95% din forța de muncă actuală provenind din UE în Marea Britanie ar fi exclusă.

Chiar și în sectoarele cu o salarizare ridicată, cum ar fi finanțele, un sfert din actuala forță de muncă din UE ar fi declarată neeligibilă.

În prezent, în Regatul Unit lucrează aproximativ 2,28 milioane de cetățeni UE, în scădere față de 2,38 milioane, anul trecut.

„Deși se așteaptă ca cetățenii UE care se află în prezent în Regatul Unit să fie protejați în condițiile acordului de retragere a Marii Britanii din UE, analiza sugerează că impactul general al propunerilor Comitetului consultativ pentru migrație ar fi dramatice pentru companiile care recrutează imigranți din UE în viitor”, a spus Marley Morris de la IPPR.

Acesta a mai spus că guvernul ar trebui să stimuleze angajatorii să plătească și să antreneze mai mult decât să întrerupă imigrația din UE, cu nivel scăzut de calificare.

Studiu: Lucrătorii europeni din Marea Britanie contribuie la buget mai mult decât britanicii
S-au terminat problemele în România. Referendum pentru familia tradiţională. Unde puteţi vota în străinătate

Biserica Ortodoxă ia măsuri împotriva preotului care îi consideră pe românii din diaspora „PLEAVĂ”