in

Lucrătorii din Marea Britanie, alungați de Brexit și de carantină. Restaurantele încearcă să acopere lipsa de personal

Patronii de pub-uri și restaurante din Marea Britanie oferă avantaje generoase pentru a-i face pe lucrătorii străini să se întoarcă și cer guvernului să introducă o „viză de recuperare după coronavirus”.

Grupul de restaurante Hawksmoor, care are opt localuri în Marea Britanie, oferă bonusuri de până la 2.000 de lire sterline lucrătorilor care recomandă prieteni la locurile de muncă, în scopul de a suplini lipsa de personal.

„Sectorul ospitalității se luptă cu recrutarea în acest moment. Este greu de spus dacă acest lucru se datorează faptului că nu sunt destui oameni datorită faptului că părăsesc țara sau părăsesc sectorul sau pentru că toată lumea recrutează în același timp”, a declarat cofondatorul Hawksmoor, Will Beckett, potrivit BBC.

Lanțul de puburi „Marston and Mitchells and Butlers” a avertizat săptămâna trecută că este greu să recruteze muncitori, dând vina pe pandemie şi Brexit  pentru situația muncitorilor din străinătate care s-au întors acasă.

A votat pentru Brexit, acum se căiește amarnic: „Doar un nebun ar fi votat, dacă ar fi știut ce va urma”

Și cei care administrează restaurantele Caravan din Londra au trimis prin e-mail, săptămâna trecută, clienților o ofertă de card cadou de 100 de lire sterline dacă recomandă personal suplinitor.


De asemenea, șefii din sectorul ospitalității doresc o versiune a vizei folosită în Australia pentru a combate lipsa lucrătorilor și pentru a menține lanțurile alimentare și hotelurile deschise.

Deschiderea în masă a sectorului a expus o lipsă de lucrători imigranți, dintre care mulți s-au întors în țările lor la începutul pandemiei.

Potrivit The Guardian, o treime din personalul restaurantelor provenea din Uniunea Europeană înainte de Brexit, o proporție care creștea la jumătate în Londra, iar mulți dintre aceștia au plecat.

„Guvernul trebuie urgent să revizuiască lista „ocupațiilor deficitare”. De asemenea, am sugerat o viză de recuperare Coronavirus în stil australian pentru lucrătorii cu calificare mai mică, care nu îndeplinesc sistemul bazat pe puncte, dar care sunt cruciali pentru recuperare”, a declarat la Times Kate Nicholls, director executiv al asociației comerciale UKHospitality.

Problemele legate de scăderea locurilor de muncă în stilul anilor 1980 au fost evitate de schema de șomaj tehnic a ministrului de Finanțe Rishi Sunak. Șomajul se ridică la 4,8 la sută, aproximativ 1,7 milioane de persoane, dar acest lucru este cu mult mai mic decât cele 10 procente așteptate de Biroul pentru responsabilitate bugetară (OBR).

Cu toate acestea, economiștii consideră că lipsa lucrătorilor este probabil temporară, iar experții sunt împărțiți cu privire la faptul dacă va duce la o creștere a salariilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Șofer român de TIR condamnat în Marea Britanie. A încercat să scoată din țară un bărbat acuzat de pedofilie

Număr ȘOCANT de copii morți la naștere în spitale din Anglia. SCANDAL imens în NHS, acuzații de omor corporativ