in

Lupta cu varianta OMICRON: Toate persoanele peste 18 ani din Marea Britanie vor putea primi a treia doză

Lupta cu varianta OMICRON: Toate persoanele peste 18 ani din Marea Britanie vor putea primi a treia doză

Toate persoanele peste 18 ani din Marea Britanie pot face a trei doză de vaccin în câteva săptămâni, aceasta fiind o măsură de luptă cu varianta COVID Omicron.

Decizia aparține Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) și presupune extinderea programului și reducerea decalajului la rapelul după a doua doză.

Vicepreședintele JCVI, profesorul Anthony Harnden, a calificat extinderea intervalului de vârstă pentru rapel și reducerea decalajului dintre a doua și a treia doză „o strategie sensibilă”.

El a declarat pentru BBC Radio 4 că adulții cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani ar trebui să se aștepte a treia doză de vaccin „mai devreme decât ne-am gândit anterior”.

În prezent, britanicii trebuie să aștepte șase luni de la a doua doză pentru a primi rapelul – dar acest interval poate fi scurtat la cinci luni.

Două cazuri de infectare cu varianta Botswana în UK. Măștile redevin obligatorii în transportul public și magazine

O astfel de măsură însă ar putea pune probleme logistice, scrie Metro.


JCVI ia în considerare, de asemenea, dacă a doua doză ar trebui să fie făcută și copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.

Guvernul britanic s-a grăbit să reacționeze la noua tulpină Covid-19, Omicron, despre care oamenii de știință se tem că ar putea fi mai infecțioasă și ar putea reduce eficacitatea vaccinurilor.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe date înainte ca oricare dintre posibilități să poată fi confirmată.

Profesorilor și elevilor din anul 7 și peste li se recomandă acum să poarte măști în zonele comune, în afara sălilor de clasă din Anglia, în timp ce acoperirea nasului și gurii va deveni din nou obligatorie în transportul public și în magazine, începând de marți, 30 noiembrie.

Contactele apropiate ale cazurilor de infectare cu varianta Omicron sunt obligate să se izoleze timp de 10 zile, chiar dacă au fost vaccinate, în conformitate cu alte măsuri de urgență anunțate în weekend.

Marea Britanie va convoca azi, 29 noiembrie, o reuniune urgentă a miniștrilor sănătății G7 pentru a discuta mai multe variante.

Până acum, trei cazuri confirmate de Omicron au fost detectate în Marea Britanie – dar experții se tem că vor fi mai multe în zilele următoare.

Se spera că noile măsuri vor câștiga timp pentru ca oamenii de știință să aibă o mai bună înțelegere a tulpinii Omicron, miniștrii anunțând NHS să livreze mai multe vaccinuri în fiecare zi.

Aproximativ 17,5 milioane de oameni au primit până acum o a treia doză de rapel în Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Băiețelul unui român a rămas cu probleme grave după ce a suferit un atac cerebral în uter. Dumitru are nevoie de ajutorul nostru

Anglia: Român șofer la Hermes, acuzat că a furat din colete. Ce pedeapsă riscă

Anglia: Român șofer la Hermes, acuzat că a furat din colete. Ce pedeapsă riscă