in

MAE a decis înlăturarea Magdei Stroe din funcția de director interimar al ICR Londra

Magda Stroe, cea care coordonează, din 2018, activitatea Institutului Cultural Român din Londra, a anunțat azi, 1 septembrie, că s-a decis înlăturarea sa din funcția de director interimar.

Magda Stroe a anunțat pe pagina sa de Facebook că MAE a decis să nu mai coordoneze activitatea ICR Londra, urmând ca la sfârșitul lunii septembrie să nu mai lucreze în cadrul instituției.

„La cererea Institutului Cultural Român, Ministerul Afacerilor Externe a decis că, începând de astăzi, nu mai coordonez activitatea ICR Londra, urmând ca la sfârșitul lunii septembrie drumurile să ni se despartă. Succes colegilor care continuă”, a scris Magda Stroe.

„Le mulțumesc artiștilor și oamenilor de cultură generoși dincolo de orice așteptări, căldurosului public britanic și român pe care l-am întâlnit la evenimente și profesioniștilor dedicați din diplomație culturală și din organizațiile partenere. O mențiune specială pentru comunitatea românească din Marea Britanie, pentru sprijinul însemnat în multe momente grele”, a continuat fostul director interimar.

„Revoluție în realism. Noul cinema românesc”: Proiecții suplimentare la ICR Londra

„A fost onorant pentru mine să particip, ca referent și director adjunct, la realizarea unor proiecte spectaculoase: seria de concerte Enescu, Olimpiada Culturală, Retrospectiva de film românesc de la British Film Institute, Statuia Reginei Maria din Ashford, Regata Marii Uniri, printre alte sute de evenimente. În ultimii trei ani am contribuit decisiv, din poziția de coordonator al activității ICR Londra, la conturarea de programe și evenimente de răsunet precum vizita Prințului de Wales la expoziția dedicată Revoluției Române, Festivalul de literatură româno-britanic Romania Rocks, cursurile gratuite de limba română online pentru adulți și copii, retrospectiva de film documentar Framing the Change sau seria Tessei Dunlop de filme online Who is Romania, proiectul de promovare a României cu cea mai mare vizibilitate în 2020, cu o audiență însumată de peste 1 milion de persoane.

Cu această carte de vizită părăsesc ICR. Vă sunt recunoscătoare pentru prietenia arătată în acești ani”, a încheiat Magda Stroe.


Magda Stroe a fost coordonatorul activității ICR Londra din iunie 2018, în calitate de director interimar, după plecarea lui Dorian Branea. Anterior, a fost director adjunct în cadrul aceleiași organizații și web & e-services officer la British Council România.

Între 2018 și 2019 a făcut parte din echipa de conducere a EUNIC Londra (asociația institutelor culturale europene din capitala britanică).

Foto: Facebook Magda Stroe

(Mircea Maer – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 3]

temperaturi septembrie în Londra

Anglia: Vremea caldă se întoarce în prima jumătate a lui septembrie. Ce temperaturi vor fi în Londra

muncitor rănit Tottenham

Londra: Muncitor în construcții, rănit într-o clădire din Tottenham. Au intervenit pompierii